‘YouTube Connect is Googles antwoord op Periscope’

Rutger Otto
24 maart 2016, 10:29
2 min leestijd
‘YouTube Connect is Googles antwoord op Periscope’

Google bouwt in het geheim een app waarmee gebruikers kunnen livestreamen. Met YouTube Connect zou het bedrijf de strijd met Periscope en Facebook Live aan willen gaan.

Lees verder na de advertentie.

Livestreamen via YouTube Connect

YouTube Connect kent veel van dezelfde functies die Periscope en Facebook Live al bieden, schrijft VentureBeat op basis van een anonieme bron. Gebruikers loggen in met hun Google- of YouTube-account en kunnen direct beginnen met streamen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de iPhone-camera.

In de stream zijn verder chat-opties en er is de mogelijkheid om tags te plaatsen. Ook biedt de app een nieuwsoverzicht waar je de laatste video’s van je vrienden vindt. Hier staan ook live-filmpjes van kanalen en mensen die je op YouTube volgt.

iphone 6s reclame

Opslaan en terugkijken

De live-video’s zullen in de app te bekijken zijn, maar ook op de website van YouTube. Daarnaast zou het mogelijk zijn om opgenomen uitzendingen te bewaren, zodat anderen ernaar kunnen kijken. Hoe lang streams normaliter bewaard worden, is nog onduidelijk. Bij Periscope verdwijnen ze bijvoorbeeld na 24 uur, terwijl ze op Facebook voor altijd opgeslagen worden. Volgens VentureBeat heeft de Connect-app nog geen Twitter- en Facebook-integratie om snel livestreams te delen.

Voor een videoplatform als YouTube zijn livestreams een logische stap. Het is al mogelijk om games te streamen via de Gaming-sectie van YouTube, zoals dat ook op Twitch kan. Maar live uitzenden vanaf je iPhone kan momenteel nog niet via YouTube. Daarmee loopt Google achter concurrenten als Twitter en Facebook aan.

YouTube-apps

Er zijn op dit moment twee YouTube-apps beschikbaar op iOS. Dat zijn de reguliere YouTube-app en YouTube Capture. Met die laatste is het voor videomakers gemakkelijk om onderweg video’s te schieten en ze meteen te monteren. Het is nog onduidelijk wanneer YouTube Connect wordt gelanceerd. Naast iOS verschijnt Connect ook op Android.

Lees meer over YouTube

Bron: VentureBeat
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen