‘YouTube wil actiever sociaal platform worden met Backstage’

Rutger Otto
25 augustus 2016, 12:09
2 min leestijd
‘YouTube wil actiever sociaal platform worden met Backstage’

YouTube zoekt naar manieren om gebruikers meer te betrekken bij het videoplatform en kanalen van videomakers. Daarom werkt het bedrijf aan Backstage. Lees in dit artikel wat voor vernieuwing dat brengt.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Backstage

Hoewel YouTube nog steeds een gigantisch videoplatform is, krijgt het steeds meer concurrentie van sociale media. Bij Facebook en Twitter verschuift de focus langzaam maar zeker van foto’s en tekst naar een grotere rol voor video. Ook apps als Snapchat winnen snel terrein. Daarom werkt YouTube aan Backstage, schrijft Venture Beat.

Met die functie kunnen gebruikers niet alleen video’s op hun kanaal posten, maar ook foto’s, tekstberichten, polls en links. Hiermee lijkt YouTube dus zelf dichter naar Facebook en Twitter toe te trekken. De posts verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde met het nieuwste bovenaan. Ook zullen ze in feeds en notificaties van hun subscribers verschijnen. Daarmee bereiken videomakers direct veel fans. Mensen met een YouTube-account die geen aspiraties hebben om de nieuwe Enzo Knol of Casey Neistat te worden, kunnen wel berichten of foto’s gaan plaatsen en zo mogelijk actiever worden op het netwerk op een manier die hen beter ligt.

Intiemer

Volgens Venture Beat zullen gebruikers straks kunnen kiezen om een traditionele YouTube-video te plaatsen of een filmpje dat alleen op Backstage verschijnt. De laatste optie moet een stuk intiemer zijn, alleen bedoeld voor kijkers die zijn geabonneerd. Op gedeelde posts op Backstage kunnen anderen overigens weer reageren. Niet alleen met tekst, maar ook met foto’s en video’s. ‘Rich replies’ noemt YouTube dat.

Actievere houding

Backstage moet eind van het jaar beschikbaar komen. Als dat gebeurt, kan dat een flinke verandering betekenen voor YouTube. “YouTube is een platform waarop gebruikers achteroverleunen”, schrijft Venture Beat. “Backstage heeft de potentie om het platform om te zetten in iets actiefs.”

Overigens wilde Google niet reageren. “We geven geen commentaar op geruchten en speculatie”, zei een woordvoerder.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: Venture Beat
Categorieën: Apps, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen