YouTube herstelt Apple TV-app na klachten over nieuw ontwerp

Michel van 't Klaphek
24 februari 2018, 10:35
2 min leestijd
YouTube herstelt Apple TV-app na klachten over nieuw ontwerp

YouTube heeft een nieuwe versie van zijn Apple TV-app uitgebracht. De belangrijkste wijziging is de terugdraai van het onlangs vernieuwde uiterlijk, naar aanleiding van klachten van gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-app Apple TV uiterlijk in ere hersteld

YouTube heeft naar haar gebruikers geluisterd en de Apple TV-app voor de tweede keer in twee weken geüpdatet. Alhoewel: update is misschien niet helemaal het juiste woord. De veranderingen die de vorige versie introduceerde, zijn namelijk teruggedraaid.

Het afgelopen week geïntroduceerde uiterlijk van de app is daarmee van de baan. Voortaan worden de kanalen waarop je geabonneerd bent wederom in rijen weergeven. Op deze manier moet de navigatie gemakkelijker worden, zo zegt YouTube. Daarbij is het ook makkelijker om in video’s te zoeken naar bepaalde fragmenten. Voortaan kun je door middel van de Touchpad van de TV Remote door de video scrollen waarbij je direct een voorvertoning van het betreffende fragment in beeld krijgt.

Versie 1.01.04 is vanaf nu te downloaden voor de Apple TV. Let wel: dit geldt enkel voor de vierde en vijfde generatie.

Ook interessant: ‘Apple wil Apple TV onderscheiden met nieuwe focus op games’

YouTube neemt klachten serieus

Afgelopen week introduceerde YouTube een compleet nieuw design voor de Apple TV-app. Voortaan werden video’s van je abonnementen op alfabetische volgorde horizontaal weergeven. Op die manier kan het dus even duren voordat je bij een kanaal bent aangekomen, dat bijvoorbeeld begint met de letter ‘w’.

youtube app apple tv ontwerp

Gebruikers lieten direct van zich horen en klaagden over het feit dat deze manier van navigatie onnodig lastig was. Ook liepen sommigen tegen fouten aan, waarbij de navigatieknoppen, zoals afspelen en pauzeren, niet meer goed werkten. Ook werden nieuwe tabbladen geïntroduceerd die aansluiten bij jouw specifieke interesses, zoals bijvoorbeeld gaming en muziek. Deze tabbladen werden aan de bovenkant ingevoegd maar zijn met de update weer verdwenen.

YouTube introduceerde het nieuwe ontwerp om een meer uniform uiterlijk aan te brengen in al haar apps. De browserversie van YouTube werkt bijvoorbeeld wel met ‘vernieuwde’ uiterlijk. Op een Mac is het echter gemakkelijker navigeren door video’s dan op een Apple TV, zo werd online veelvuldig gezegd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen