‘YouTube komt mogelijk met abonnementsdienst zonder reclame’

Rutger Otto
9 april 2015, 10:46
2 min leestijd
‘YouTube komt mogelijk met abonnementsdienst zonder reclame’

Mogelijk brengt YouTube dit jaar nog een betaalde abonnementsdienst uit, waarmee kijkers niet langer gehinderd worden door advertenties in en voor video’s.

Lees verder na de advertentie.

Youtube-abonnement

YouTube laat in een brief aan fanatieke videomakers weten dat het een dergelijke stap overweegt. De videodienst laat weten dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot een reclamevrije dienst, tegen een maandelijkse betaling. De inkomsten die met die abonnementskosten bij YouTube binnenkomen, worden dan gedeeld met ‘creators’, de uploaders.

Het is niet bepaald de eerste keer dat er geruchten gaan over een abonnementsdienst, maar nu legt YouTube het zijn gebruikers officieel voor. Naast het ontbreken van advertenties, moeten video’s voor mensen met een abonnement ook offline te bekijken zijn. Niet bekend is of YouTube ook exclusieve filmpjes gaat aanbieden voor betalende gebruikers.

Op Twitter zegt één van de Nederlandse YouTube-creators een mail te hebben ontvangen. Het lijkt er dus op dat de functie ook in ons land beschikbaar zal worden.

Minder reclame

Google, eigenaar van YouTube, heeft al vaker gespeeld met het idee om van advertenties af te komen. Zo werd eind vorig jaar YouTube Music Key uitgebracht. Met deze muziekstreamingdienst betalen gebruikers 10 dollar in de maand om reclamevrij en onbeperkt naar muziek via YouTube te luisteren. Deze dienst is echter nog maar voor een heel select aantal mensen te gebruiken. Een Nederlandse releasedatum is niet bekend.

Op de pc is het omzeilen van YouTube-advertenties vrij gemakkelijk. Op de iPhone is dat echter een stuk moeilijker en wordt de mobiele app van YouTube steeds belangrijker voor de dienst en gebruikers. Als mensen van advertenties afwillen, zullen ze misschien sneller kiezen voor een abonnement. Een prijs voor zo’n dienst is er nog niet, ook een datum ontbreekt.

Lees meer over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu