Apple brengt OS X Yosemite 10.10.3 uit met nieuwe Foto’s-app

Wouter Nijsen
8 april 2015, 18:50
2 min leestijd

Apple heeft vanavond een update uitgebracht voor OS X Yosemite: versie 10.10.3. Deze brengt de nieuwe Foto’s-app en diverse andere functies met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

OS X Yosemite Foto’s-app nu beschikbaar

Er werd eerder vandaag al voorzichtig over gespeculeerd, maar Apple heeft zojuist versie 10.10.3 van OS X Yosemite beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. De nieuwste versie van het besturingssysteem voegt de langverwachte Foto’s-app toe. Deze applicatie vervangt iPhoto en is te gebruiken voor het bewerken en sorteren van foto’s op je Mac.

De Foto’s-app synchroniseert automatisch alle afbeeldingen uit de iCloud fotobibliotheek, zodat je vanaf elk apparaat toegang hebt tot de kiekjes die op je iPhone of iPad staan.

mac foto's-app 2

Verder kenmerkt de Foto’s-app zich door het vernieuwde uiterlijk, dat meer in lijn ligt met OS X Yosemite. Zo oogt de app een stuk frisser, strakker en past hij beter binnen het besturingssysteem van Apple. De interface van de applicatie heeft wat weg van iOS 8 doordat er meer ruimte is voor je foto’s en knoppen naar boven zijn verschoven.

Yosemite 10.10.3 mag dan vooral in het teken staan van de nieuwe Foto’s-app, maar dat betekent niet dat er geen andere functies zijn toegevoegd. Zo zijn er 300 nieuwe emoji met verschillende huidskleuren beschikbaar, en is het mogelijk om ze iets aan te passen.

Daarnaast is tweestapsverificatie voor Google-accounts aanwezig, zodat je geen app-specifieke wachtwoorden meer nodig hebt. Ook zijn er diverse wifi-problemen verholpen en is ondersteuning voor de Force Touch-trackpad van de nieuwe MacBook toegevoegd.

Yosemite 10.10.3 update downloaden

Je kunt de nieuwste versie van OS X Yosemite downloaden door op je Mac naar de Mac App Store te gaan, en vervolgens rechtsboven op het tabblad ‘Updates’ te klikken. De update is voor iedere gebruiker beschikbaar, maar het kan zijn dat het nog eventjes duurt voordat je je Mac kunt bijwerken.

Sinds vandaag kun je ook iOS 8.3 downloaden als je in het bezit bent van een iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of een iPod touch (vijfde generatie).

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen