Nieuwe OS X Yosemite-bèta introduceert nieuwe Foto’s-app

Rutger Otto
31 maart 2015, 8:57
2 min leestijd

Een week nadat Apple bèta 5 voor OS X Yosemite uitrolde, komt het alweer met bèta 6 voor ontwikkelaars en het publiek. De grootste vernieuwing is de Foto’s-app.

Lees verder na de advertentie.

OS X Yosemite-bèta

De nieuwe versie heeft het label 14D127 meegekregen, wat een aantal stappen nieuwer is dan de vorige 14D113, die vorige week verscheen. Omdat het slechts een week geleden is, zijn er niet heel veel vernieuwingen doorgevoerd die meteen opvallen (de meeste zijn reparaties van bugs), maar de nieuwe Foto’s-app ziet wel het levenslicht.

Apple stopt met de iPhoto-app en presenteert in OS X 10.10.3 de nieuwe Foto’s-app. Dat is een veel strakkere foto-app dan iPhoto was. Hiermee kunnen gebruikers hun kiekjes beter organiseren, aanpassen en delen. Foto’s is daarbij helemaal voorzien van een nieuw design, zodat hij mooi oogt binnen OS X Yosemite.

mac foto's-app 2

Nieuwe Foto’s-app

De Foto’s-app werkt samen met de iCloud Fotobibliotheek om fotos in de cloud op te slaan als je weinig ruimte hebt op de Mac zelf. Ook worden afbeeldingen nu veel mooier in de app getoond en krijgen gebruikers de mogelijkheid om op simpele manier aanpassingen te maken aan foto’s, zoals de belichting, contrast en meer. Er zijn zelfs nieuwe filters in te stellen.

→ Wil je meer weten over de nieuwe Foto’s-app voor Mac? Lees dan dit artikel met 5 handige nieuwe functies.

Yosemite 10.10.3 release

Wanneer OS X Yosemite 10.10.3 officieel uitkomt, is nog niet bekend. Eerder schreven we al dat de nieuwe versie meerdere huidskleuren voor emoticons introduceert, dat je beter kunt inloggen met een Google-account. Daarnaast hebben ontwikkelaars toegang tot de API van de Force Touch trackpads van de nieuwe MacBook en de vernieuwde MacBook Pro. Gebruikers kunnen daarmee verschillende acties in werking zetten afhankelijk van hoe hard ze drukken.

Lees meer over de nieuwe MacBook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen