Yahoo koopt berichten-app Blink
Rutger Otto

Snapchat ziet weer een concurrent het veld ruimen: Blink wordt opgekocht door Yahoo. De app geeft gebruikers de gelegenheid om andere mensen berichten te sturen die slechts korte tijd te lezen zijn, voordat de tekst wordt gewist.

blink kleinBlink bevestigt de overname op haar blog, maar details over een bedrag blijven achterwege. Wel is bekend dat alle zeven medewerkers van Blink, waaronder de eigenaar, mee gaan naar Yahoo.

Blink kwam ruim een jaar geleden op iOS. Inmiddels is het één van de concurrenten van Snapchat. Gebruikers kunnen berichten, video’s, foto’s, stemopnames en meer delen met groepen of in privé. Aan elk bericht kan een timer gehangen worden, als die teller tot nul is teruggelopen wordt het bericht gewist.

Yahoo koopt talent

Het bedrijf achter Blink is Meh Labs, opgericht door ex-Google medewerker Kevin Stephens en Michelle Norgan. Het ging goed met de app, er waren plannen om pro functies toe te voegen om Blink bijvoorbeeld voor zakenmensen gebruiksvriendelijk te maken. Dat gaat niet door, want Blink zal over een paar weken haar deuren sluiten.

Dat de app ermee stopt, wijst erop dat Yahoo het team achter Blink over koopt om het talent. Stephens heeft dan ook een aardig CV, waar bedrijven als Google, YouTube en Apple op staan. Yahoo heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat startups overgenomen onder het bewind van Marissa Mayer. Waarschijnlijk gaat het Blink team voor Yahoo’s diensten werken. Of Yahoo plannen heeft voor een eigen Snapchat/Blink-achtige chat app is niet bekend.

Download Blink nu het nog kan

Blink is nu nog gratis te downloaden in de App Store. Doe dat zolang het kan, je hebt 13,5 MB aan vrije opslagruimte nodig en minimaal iOS 7.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.