Deze elektrische scooter ‘bestuur’ je met je iPhone

Gijs Ettes
30 januari 2015, 16:33
1 min leestijd
Deze elektrische scooter ‘bestuur’ je met je iPhone

Vanaf 28 februari is de Xkuty verkrijgbaar in Nederland. Deze elektrische scooter kun je gedeeltelijk besturen met een app op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Xkuty besturen met een app

De iPhone-app zorgt er niet voor dat je het stuur van de Xkuty kunt loslaten, maar het is wel mogelijk om bepaalde functies van de elektrische scooter aan te passen. De app fungeert onder meer als sleutel en je kunt zelf de indeling van het display (je eigen iPhone) bepalen. Ook kun je het acceleratievermogen, accuverbruik, maximale snelheid en de verlichting beheren.

Volgens de makers is Xkuty de eerste elektrische scooter met volledig geïntegreerde iPhone-functionaliteit. Koop je er de speciaal ontwikkelde bluetoothhelm bij, dan kun je ook tijdens het rijden specifieke functies van je iPhone gebruiken. Denk aan de telefoon, muziekspeler en navigatie-app.

De Xkuty heeft een bereik van 100 kilometer en biedt de mogelijkheid om via zonne-energie opgeladen te worden, al is hij niet van zonnepanelen voorzien. Plug je hem in het stopcontact, dan duurt het circa 3 uur voordat de accu is opgeladen. De scooter kan gepersonaliseerd worden met 60 kleurcombinaties en is leverbaar als snor- en bromfiets.

De maximale snelheid bedraagt 45 kilometer per uur en met een lengte van 1,87 meter en een gewicht van 42 kilogram is Xkuty een van de meest compacte en lichte scooters op de markt.

De vanafprijs bedraagt circa 2980 euro voor de versie met een actieradius van 40 kilometer. Voor de modellen met een actieradius van 50, 70 en 100 kilometer betaal je respectievelijk 3180, 3480 en 3880 euro. Een bijpassende helm heb je voor 200 euro (regulier model) of 300 euro (bluetooth). De Xkuty wordt onder meer verkrijgbaar bij Amsterdamse winkels Scooterspot en Andiamo Vespa.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu