Xbox Music iPhone-app verschenen, Microsoft-concurrent voor Spotify
Wouter Nijsen

Microsofts eigen variant op de populaire dienst Spotify is zonder grote aankondiging opeens in de App Store verschenen. De dienst was voorheen alleen beschikbaar via de Xbox 360, een Windows 8-app en browsers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xbox Music werd vorig jaar al voor die eerdergenoemde platformen beschikbaar gemaakt; nu kun je dus ook via je smartphone gebruikmaken van Microsofts muziekdienst. Hierbij kun je alles een maand gratis proberen.

Daarvoor moet je wel een zogeheten Xbox Music-pass aanvragen, iets wat alleen lijkt te gaan als je een creditcard kunt invullen bij je betaalgegevens. Als dit je allemaal is gelukt, heb je toegang tot maar liefst 30 miljoen verschillende nummers. Dit zijn er meer dan op bijvoorbeeld Spotify, dat momenteel 20 miljoen nummers zegt te bieden.

Na die eerste maand betaal je 10 euro per maand of 100 euro per jaar voor Xbox Music. Anders is Xbox Music ook te gebruiken, maar alleen via het web en met advertenties. Dit kun je zes maanden onbeperkt doen, daarna voor maximaal 10 uur per maand.

Microsoft heeft in de beschrijving van de app aangegeven dat het binnenkort de mogelijkheid biedt om nummers offline op te slaan (om je mobiele internetverbinding te sparen). Dit is nu nog niet mogelijk helaas.

Microsoft Groove

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Microsoft Groove
Microsoft Groove
Microsoft Groove
Microsoft Groove
Microsoft Groove

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.