De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo gaat Xbox Live de strijd aan met Apples-gamedienst

Michel van 't Klaphek
15 maart 2019, 16:59
2 min leestijd
Zo gaat Xbox Live de strijd aan met Apples-gamedienst

Xbox Live komt naar iOS. Microsoft gaat het makkelijker maken voor gamemakers om hun sociale netwerk te gebruiken en wil zo Apple van de troon stoten.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Xbox Live iOS gaat ondersteunen

Zo wordt het mogelijk om tijdens het gamen op je iPad of iPhone Xbox Live-functies te gebruiken, zoals je achievements, Gamerscore en vriendenlijsten te bekijken. Wanneer je de game voor de eerste keer opstart moet je eenmalig inloggen met een Microsoft-account om alle statistieken bij te houden.

Xbox Live iOS 1

Op deze manier moet Xbox Live het belangrijkste gameplatform ter wereld worden. Om dit doel mogelijk te maken maakt Microsoft het game-ontwikkelaars makkelijker om het sociale netwerk in hun spellen te verwerken. Of gamemakers dit daadwerkelijk gaan doen is natuurlijk nog maar de vraag.

Xbox Live naar meerdere platformen brengen is onderdeel van Microsoft’s grotere plaatje. Zo kondigde het bedrijf direct Microsoft Game Stack aan, een programma waarin gamemakers hun spellen kunnen ontwikkelen, uitbrengen en later onderhouden met updates. Microsoft ontneemt ontwikkelaars zo een hoop kopzorgen en bijkomende taken.

Lees ook: 4 manieren waarop Apples gamedienst een succes kan worden

Games streamen met Microsoft

Verder liet het bedrijf afgelopen week xCloud voor de eerste keer zien, een streamingdienst voor games. Je kunt het dus zien als Netflix, maar dan met spellen. Het grote voordeel van deze dienst is dat je hoogwaardige games op alle platformen kunt spelen door ze te streamen.

Je hoeft de spellen dus niet langer te installeren op je eigen Mac, iPad of iPhone, maar betaalt een vast maandelijks bedrag voor Game Pass. Dit is Xbox’ game-abonnement, waarbij je keuze hebt uit meer dan 100 titels.

Ondertussen schijnt ook Apple bezig te zijn met haar eigen Netflix voor games. Deze dienst moet op alle apparaten werken, van iPhone, iPad en Mac tot aan Apple TV. Op 25 maart houdt het bedrijf uit Cupertino haar eerste keynote van het jaar, en hier hopen we meer over de Apple-gamedienst te horen.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu