Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

WWDC: om 18.45u liveblog op iPhoned

Redactie
7 juni 2013, 10:29
3 min leestijd
WWDC: om 18.45u liveblog op iPhoned

iPhoned houd je vanavond met een handige liveblog en het snelste nieuws helemaal op de hoogte van alles wat er op de keynote van de Worldwide Developers Conference van Apple wordt gemeld.

Lees verder na de advertentie.

Vanavond is iPhoned dus de plek waar je moet zijn om alles live te volgen. We praten je bij in een liveblog over alle aankondigingen en nieuwtjes die tijdens de keynote worden gepresenteerd, en werken ondertussen ook aan uitgebreide berichten over alle aankondigingen. Je zult dus niks missen. Om 19:00 uur gaat de keynote van start.

Update: De iOS-specialisten van Dreamix Studio nemen deel aan ons liveblog. Zij zullen inzicht verschaffen in wat de aankondigingen van Apple betekenen voor toekomstige apps en de development van apps.

Worldwide Developers Conference 2013 (WWDC)

De WWDC is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, waar nieuwe producten en software vaak voor het eerst worden onthuld. Tot zijn overlijden in oktober 2011 verzorgde Steve Jobs altijd de keynotes van Apple. Momenteel verzorgt ceo Tim Cook ze. Het spektakel duurt meestal één tot anderhalf uur.

In dit handige WWDC 2013-overzicht vind je al onze berichtgeving tot nu toe.

WWDC 2013-livestreams

De keynote zal op verschillende sites te volgen zijn via livestream, maar je kunt de WWDC van 2013 ook volgen via de WWDC-app van Apple. Hierop is alles live te volgen en word je door Apple zelf op de hoogte gehouden. Dit bericht wordt bijgewerkt zodra er meer definitieve livestreams-links zijn te vinden.

Wat we kunnen verwachten op WWDC 2013

De WWDC van Apple staat dus garant voor allerlei nieuwe updates voor bestaande producten en nieuwe onthullingen. Hierbij gaat het uiteraard niet alleen om iPhone-producten, maar ook om de Macs, iPads en Apple TV’s van deze wereld. Bij iPhoned focussen we ons echter op alles wat Apple uitbrengt wat jouw iPhone-ervaring vernieuwt en verbetert.

iOS 7 komt eraan

Jonathan Ive

Apple-vice president of industrial design Jonathan Ive houdt zich al maanden bezig met het herontwerp van het besturingssysteem op je iPhone, en de WWDC van 2013 is de ideale plek om dat vernieuwde iOS eindelijk te onthullen.

Het is daarbij zo goed als zeker dat Ives het uiterlijk op de schop gooit: iOS 7 wordt strakker, met meer zwart en wit, en slechts typerende kleuren per app. Het realistische pokervilt in de Game Center en het papieren uiterlijk van Notities gaan er dus uit.

Lees wat iOS 7 waarschijnlijk gaat brengen.

Waarschijnlijk geen nieuwe iPhones

Het is niet te verwachten dat de iPhone 5S of iPhone 6 wordt aangekondigd op de WWDC van dit jaar, maar geruchten over een goedkopere iPhone blijven wel aanhouden. Zo schrijft CNET vrijdag nog dat een Topeka Capital-analist wel een ‘iPhone Mini’ verwacht op de WWDC, die geleverd gaat worden in vijf verschillende kleuren. Een iPhone 5S of 6 zou later volgen.

Bekijk ons overzicht met geruchten over de iPhone 5S of iPhone 6.

Mogelijke komst van iRadio of iWatch

iwatch concept

Twee andere geruchten zijn de komst van Apples eigen streaming muziekdienst iRadio en de introductie van een Apple-horloge dat door alle media vooralsnog de iWatch wordt genoemd. Dat iRadio komt, is vrijwel zeker, maar dan moet Apple wel alle deals met platenlabels rond krijgen. Volgens de laatste geruchten is dit nog steeds niet gebeurd.

Voor een iWatch zijn minder directe aanwijzingen. Het is natuurlijk altijd mogelijk, maar meestal duiken er her en der meer geruchten op als een nieuwe aankondiging nadert.

Lees de roundup met alles over de mogelijke iWatch.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's