WWDC livestream: volg alle aankondigingen van Apple

Gijs Ettes
2 juni 2014, 7:00
2 min leestijd
WWDC livestream: volg alle aankondigingen van Apple

Als verwacht biedt Apple een WWDC livestream aan, zodat de keynote van CEO Tim Cook overal ter wereld live is te bekijken. Het bedrijf heeft een speciale pagina geopend waar alle aankondigingen zijn te volgen.

Lees verder na de advertentie.

Wat wij verwachten van de WWDC livestream

apple smart home wwdc livestream

Wil je de WWDC livestream bekijken, dan kun je vanaf 19:00 uur vandaag >> hier << terecht. De meeste aandacht gaat waarschijnlijk uit naar de nieuwe versie (10.10) van OS X, dat de grootste update van het besturingssysteem moet worden sinds de introductie ervan in 2001. Daarnaast gaan geruchten dat Apple een nieuw ‘smart home’-softwareplatform onthult, dat de iPhone moet veranderen in een afstandsbediening om apparatuur in je huis mee te regelen, waaronder licht, beveiligingssystemen en huishoudelijke apparaten.

Samsung is op dit gebied al langer actief met koelkasten, wasmachines en tv’s die via smartphones en smartwatches bestuurd kunnen worden. Google nam begin dit jaar Nest Labs over voor 3,2 miljard dollar. Deze startup maakt op internet aangesloten thermostaten en rookmelders, maar zou zich sinds de overname ook willen richten op huisbeveiliging.

Hoe bekijk je de WWDC livestream?

Ben je in het bezit van een Apple apparaat, dan kun je de livestream vanavond simpel streamen. Op een Mac heb je OS X 10.6 of nieuwer nodig met Safari 4 of nieuwer. Ook met een iPhone, iPad of iPod touch kun je naar de stream kijken. Je hebt dan minimaal iOS 4.2 nodig. Ben je in het bezit van een tweede of derde generatie Apple TV, dan heb je softwareversie 5.0.2 of nieuwer nodig om te kijken. De stream heeft een eigen tegeltje.

Wil je de WWDC livestream bekijken met een Windows pc, dan heb je in ieder geval QuickTime 7 nodig. De stream is wellicht te bekijken in Chrome, maar voor de zekerheid Safari downloaden is verstandig.

Ben je niet in de gelegenheid een stream te bekijken, dan kun je natuurlijk ons Twitter account in de gaten houden. We houden je live op de hoogte van de ontwikkelingen.

‘iOS 8 binnenkort onthuld’

Verder wordt tijdens de WWDC 2014 iOS 8 gepresenteerd. Het mobiele besturingssysteem zal op grafisch vlak waarschijnlijk meer verfijnd worden, maar we verwachten geen grote veranderingen. Wel introduceert iOS 8 misschien een aantal nieuwe apps, terwijl enkele bekende namen verdwijnen.

Lees al onze verwachtingen met betrekking tot WWDC 2014!

Het laatste nieuws over de WWDC

Categorie: Apple
Thema: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen