WWDC: Komst Apple iWatch steeds waarschijnlijker

Wouter Nijsen
29 mei 2013, 15:44
3 min leestijd
WWDC: Komst Apple iWatch steeds waarschijnlijker

De komende weken houdt iPhoned je op de hoogte van alles wat er mogelijk op de Worldwide Developers Conference van Apple wordt aangekondigd. Een van die mogelijke aankondigingen is de iWatch, een speciaal horloge van Apple.

Tijdens de opening van AllThingsD’s D11-conferentie werd Apple-ceo Tim Cook nog gevraagd wat Apple eigenlijk vindt van ‘wearables’, draagbare gadgetes die bijvoorbeeld je iPhone-ervaring kunnen verrijken. “Ik denk dat wearables ontzettend interessant zijn en ik denk dat ze een belangrijk gebied kunnen worden voor technologie”, antwoordde de Apple-ceo daarop.

iwatch conceptCook liet daarna zijn FuelBand zien, het fitness-armbandje van Nike dat nauw samenwerkt met je iPhone of andere Apple-apparaat met iOS. “Er is echter nog niks fantastisch verschenen op het gebied van wearables dat meer dan één ding doet”, zei de Apple-ceo daarbij. Dit is volgens Cook nodig voor een doorbraak op wearables-gebied.

‘Google Glass gaat niet doorbreken’

Google Glass, een voorbeeld van een wearable dat wel veel meer dan één ding kan, ziet Tim Cook niet doorbreken. “Ik draag alleen een bril, omdat dat nodig is. Ik ken weinig mensen die er een dragen als het niet nodig is.” De pols is volgens hem een kansrijkere plek. Dat is volgens Cook een meer natuurlijke plek om een  wearable te dragen.

Op de directe vraag of Apple met een zogeheten iWatch gaat komen, gaf de Apple-ceo echter geen antwoord. Hij meldde wel dat hij wearables als een erg belangrijke ‘tak van de boom’ ziet. De geruchten over een iWatch houden echter al lang aan, en Cook ontkende een Apple-horloge allerminst met zijn statements.

Apple iWatch: een slim horloge

Bij de iWatch moet je vooral denken aan een extensie van je iPhone, die via bluetooth verbinding maakt met je toestel. Een iWatch zou dan hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt om meldingen zoals sms’jes en oproepen door te zetten, of e-mails en updates van sociale netwerken. iwatch concept 2Het nog sneller kunnen bedienen van Siri is eveneens een mogelijke optie. Zo kun je nog wel even doorgaan. Apple kan echter veel concurrentie verwachten op dit gebied. Zo zijn er al alternatieven als de Pebble, en zeggen bedrijven als Google en Microsoft ook al met een smartwatch bezig te zijn.

De eerste concrete geruchten omtrent de iWatch stammen alweer uit eind 2012. In februari namen de sporadische geruchten echter concretere vormen aan. De New York Times kwam toen met een artikel waarin werd gesproken over het mogelijke gebruik van flexibel glas, zodat de aansluiting met je pols beter is, waarna enkele dagen later door de Wall Street Journal werd gemeld dat Apple al met prototypes aan het stoeien was.

De stroom geruchten hield vervolgens aan, en bijna iedere week is er weer een andere krant of website die van anonieme bronnen of oud-medewerkers informatie heeft gekregen. De releasedata variëren daarbij van eind 2013 tot ergens in 2014. Daar is dus nog niks over te zeggen.

Het geheimzinnige WiMM Labs

iWatch-concept van Yrving TorrealbaEen van de meest interessante geruchten omtrent de Apple iWatch is het bedrijf WiMM Labs, dat in 2011 al fondsen kreeg van Apple-hofleverancier Foxconn en medio 2012 opeens een geheimzinnige deal had gesloten. WiMM Labs is een bedrijf dat werkte aan smartwatches die verbinding maken via bluetooth en wifi.

Wat het bedrijf nu precies uitspookt, is dus niet bekend. WiMM Labs omschreef de deal zelf als een ‘exclusieve, besloten samenwerking’, waarvan sindsdien geen details meer naar buiten zijn gekomen. Het is natuurlijk allerminst zeker dat deze deal met Apple is gesloten, maar het zou goed komen.

Op iPhoned houden we je uiteraard op de hoogte over alles wat er verder over een mogelijke iWatch naar buiten komt, en wat de WWDC dit jaar gaat brengen. Lees ook ons artikel over de meest recente iOS 7-geruchten. Al het nieuws over de WWDC van 2013 vind je daarnaast op de WWDC 2013-pagina.

(De in het stuk getoonde iWatch-concepten zijn afkomstig van Yrving Torrealba, Antonio De Rosa en Esben Oxholm.)

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlights: Tim Cook, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's