‘Apple doet iOS 8 begin juni uit de doeken’
Wouter Nijsen

De kans is groot dat Apple van 2 tot 6 juni een nieuwe versie van iOS aankondigt. In die periode vindt vermoedelijk WWDC plaats in Moscone West, de ontwikkelaarsconferentie van Apple waar jaarlijks belangrijke software-ontwikkelingen worden aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 8 screenshots uitgelektDat blijkt uit de evenementenagenda van Moscone West, zo concludeert het Duitse Giga. De ervaring leert ons dat Apple een week nodig heeft om WWDC goed te laten verlopen. In die periode heeft de beurs nog geen grote evenementen gepland staan.

Apple gaat vermoedelijk tijdens de WWDC iOS 8 onthullen. Geruchten wijzen al maandenlang dat Healthbook bij de aankondiging van de nieuwe versie wordt geïntroduceerd en dat Apples Game Center verdwijnt.

Daarnaast is het aannemelijk dat het Berichtencentrum in de volgende iOS-versie onder handen genomen wordt. Deze bevat mogelijk een versimpeld dropdown-menu met alleen nog de tabbladen ‘Vandaag’ en ‘Meldingen’.

Introductie iOS 8 hangt samen met Healthbook

healthbookWWDC is de afgelopen jaren in de maand juni gehouden. Op het evenement worden de grootste en belangrijkste iOS- en OS X-ontwikkelaars uitgenodigd. In de toespraak waarmee CEO Tim Cook WWDC aftrapt, worden doorgaans nieuwe software-ontwikkelingen aangekondigd.

De verwachting is dat er dit jaar veel aandacht wordt besteed aan Healthbook: een gezondheids-app die onder andere je hartslag, slaapritme en je activiteiten kan registreren, alsmede je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Mogelijk is de nog onaangekondigde iWatch voor zijn functionaliteit afhankelijk van de app.

Aankondiging iWatch

Het slimme horloge van Apple en Healthbook moeten naadloos met elkaar werken. Dat kans dat Apple de iWatch tijdens de WWDC aankondigt, is klein. Daarvoor zal Apple vermoedelijk een speciaal evenement inlassen.

Het laatste iOS 8 nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.