Jammer: er komt geen nieuwe hardware tijdens WWDC 2024

Piet-Jan Lentjes
3 juni 2024, 11:01
2 min leestijd
Jammer: er komt geen nieuwe hardware tijdens WWDC 2024

WWDC 2024 komt er binnenkort aan, maar volgens geruchten komt er dit jaar geen nieuwe hardware. Maar wat gaat Apple dan wel aankondigen?

Lees verder na de advertentie.

Jammer: er komt geen nieuwe hardware tijdens WWDC 2024

Maandag 10 juni 2024 is het zover, dan begin WWDC 2024. Maar volgens doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman hoeven we niet al teveel te verwachten. In zijn meest recente nieuwsbrief zegt hij namelijk dat we geen nieuwe hardware te zien krijgen tijdens WWDC 2024. Volgens hem introduceert Apple alleen nieuwe hardware als er tegen het einde van het jaar een nieuw device op de markt komt. Dat is dit jaar dus niet het geval volgens Gurman.

iPhone nieuws

Hij zegt ook dat er geen nieuwe Apple TV komt, in tegenstelling tot eerdere berichten dat er misschien een nieuwe versie zou komen. Dat is wel jammer, want volgens geruchten zou deze nieuwe Apple TV een snellere processor krijgen en zou de prijs wat omlaag gaan (in Amerika althans). De huidige Apple TV komt uit oktober 2022.

ios 18 gote update

Geen hardware dus, maar wat gaat er dan wel komen tijdens WWDC 2024? Genoeg nieuws, want je kunt de nodige software-updates verwachten. We krijgen vrijwel zeker de volgende versie van iOS te zien. Apple introduceert ook watchOS 11, macOS 15, tvOS 18 en iPadOS 18. Ook krijgen we waarschijnlijk een update voor VisionOS te zien. De rest van het evenement staat in het teken van online workshops voor ontwikkelaars, colleges en digitale borrels.

Dit is WWDC (2024)

WWDC is een conferentie voor app-ontwikkelaars, waarbij altijd de software centraal staat. De jaarlijkse conferentie vindt wederom geheel online plaats, net als in de voorgaande twee jaren. Het precieze schema wordt nog onthuld, maar het event vindt van 10 tot en met 14 juni plaats.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu