WWDC: Alle geruchten over de iPhone 5S of iPhone 6

Wouter Nijsen
31 mei 2013, 15:19
3 min leestijd
WWDC: Alle geruchten over de iPhone 5S of iPhone 6

In de aanloop naar Apples Worldwide Developers Conference in 2013, die op 10 juni plaats zal vinden, brengt iPhoned je weer helemaal op de hoogte van wat je eventueel kunt verwachten. Een van die verwachtingen is een nieuwe iPhone 5S of iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

Eerder deze week schreef iPhoned nog over alle iOS7 geruchten en waarom een iWatch steeds waarschijnlijker wordt. In dit WWDC 2013-overzicht vind je alle artikelen die al over de WWDC van 2013 geschreven zijn.

iphone-5-aanbiedingen

In deze round-up richt iPhoned zich op een nieuwe iPhone, waarvan de kans zeker aanwezig is dat hij op 10 juni wordt aangekondigd. De meeste mensen lijken hun geld in te zetten op de naam iPhone 5S, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Apple zijn patronen doorbreekt en dus meteen met een iPhone 6 op de proppen komt.

iPhone 5S of iPhone 6

Als Apple zijn gebruikelijke patroon volgt, komt er hoogstwaarschijnlijk een iPhone 5S uit in de loop van 2013. De snelle komst van de iPad 4 na de iPad 3 heeft echter laten zien dat Apple zich niet altijd aan dit soort schema’s houdt. Een volledig nieuwe iPhone 6 kan dus ook in de pijplijn zitten. Bij de iPhone 5S zou de nadruk vooral op kleinere, interne verbeteringen liggen, net zoals dat bij de iPhone 4S het geval was. Bij een compleet nieuwe iPhone 6 kun je uiteraard meer verwachten.

iPhones in meerdere kleuren

Vorige week ging het gerucht nog rond dat de nieuwe iPhone in meerdere kleuren wordt uitgebracht dan alleen een witte en een zwarte. Verschillende bronnen bij het Japanse blog Macotakara meldden namelijk dat er ook een blauwe, goudgele, oranje, roze, grijze en groene iPhone in productie zijn. Hierbij kan het natuurlijk nog gaan om prototypes.

Dezelfde bronnen gaven ook aan dat de kleur zwart exclusief beschikbaar blijft voor het huidige topmodel. Apple zou namelijk ook werken aan een budget-iPhone, die vooral op nog opkomende markten is gericht. Volgende week kun je op iPhoned meer lezen over de mogelijke komst van deze goedkopere iPhone.

iPhone 5S

Nieuwe iPhone nog door Steve Jobs ontworpen

In april kwam het nieuws daarnaast naar buiten dat Steve Jobs nog veel invloed heeft gehad op de ontwerpen van de iPhone 5S en iPhone daarna. Dit vertelde een Apple-medewerker aan San Francisco-officier van justitie George Gascón volgens de San Franciso Examiner. Dat Jobs invloed heeft gehad op de iPhone 5S is niet zo verwonderlijk: het was immers al bekend dat hij een stevige vinger in de pap had bij het ontwikkelen van de iPhone 5.

Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP2

De S-versies van de iPhones bevatten doorgaans alleen grote verbeteringen op intern gebied. Dat Jobs zich nog bemoeit zou hebben met de iPhone 6 is dus wel opmerkelijk. Als dit echt het geval blijkt te zijn, wordt dat vast nog wel een keer bevestigd.

Compleet vernieuwd iOS

Het is natuurlijk al wel zeker dat de komst van een nieuwe iPhone vergezeld wordt met iOS 7. Jonathan Ive is de architect van het nieuwe iOS 7 en werkt volgens vele bronnen aan een ‘zwart, wit en effen’ design.

De huidige interfaces en icoontjes van Apples applicaties zijn nu nog kleurrijk en lijken door diepte-elementen soms uit je scherm te spatten. Veel hiervan wordt dus vervangen door een strak design met typerende kleuren per applicatie.

Het is echter de vraag of Apple zich niet te veel op dit uiterlijke redesign gaat richten, want veel iPhone-gebruikers zijn inmiddels van mening dat iOS 6 op bepaalde punten toch wel wat begint achter te lopen op de alternatieven. Tim Cook gaf in zijn interview op de D11-conferentie van AllThingsD gelukkig aan dat Apples besturingssysteem meer open gaat worden voor andere ontwikkelaars, wat de kans op inhoudelijke vernieuwingen voor iOS aanzienlijker maakt.

WWDC 2013 op 10 juni 2013

Waarschijnlijk wordt veel over de nieuwe iPhone 5S of 6 op 10 juni bekend, als de keynote van Apples WWDC plaatsvindt. Op iPhoned word je hierover natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte gehouden. De komende week vind je daarnaast nog veel meer WWDC-artikelen op onze website, zodat je al helemaal bij bent voordat de WWDC van 2013 überhaupt begint.

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlights: Tim Cook, WWDC
Devices: iPhone 5S, iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's