‘Geen nieuwe hardware op WWDC 2020: nieuwe Apple TV en HomePod later dit jaar’

Lars Paijmans
22 juni 2020, 11:04
1 min leestijd
‘Geen nieuwe hardware op WWDC 2020: nieuwe Apple TV en HomePod later dit jaar’

Met nog maar een paar uur te gaan, duiken zoals altijd op het laatste moment nog wat interessante WWDC 2020-geruchten op. Komt er nu wel of geen nieuwe hardware vanavond?

Toch geen hardware op WWDC 2020?

Een compleet vernieuwde iMac, kleinere HomePod, nieuwe Apple TV, de AirTag en Macs die op ARM-chips draaien: de afgelopen maanden zijn er genoeg geruchten verschenen die doen vermoeden dat Apple vanavond nieuwe hardware gaat presenteren. Toch lijkt het erop dat al deze nieuwe producten worden doorgeschoven voor een later moment, zo schrijft Bloomberg.

De doorgaans goed geïnformeerde Apple-lekkers Mark Gurman, Jon Prosser en Max Weinbach stellen op basis van hun bronnen dat er geen nieuwe hardware getoond wordt tijdens WWDC. De focus zal volledig op software liggen, samen met Apple die de overstap van Intel naar eigen ARM-chips aankondigt voor de Mac.

Apple Shows verwachtingen

Een nieuwe Apple TV en HomePod zouden voor later dit jaar bewaard worden, aldus Bloomberg. De slimme speaker van het bedrijf uit Cupertino zou een kleinere variant krijgen, waarmee het een directe concurrent wordt van de populaire Google Nest Mini.

De HomePod zou daarnaast spoedig de optie voor muziekdiensten van derden toevoegen, waaronder Spotify. Vooralsnog kun je Spotify enkel via AirPlay naar de HomePod streamen.

WWDC: genoeg software om de avond te vullen

Het gebrek aan hardware zou een goede reden hebben. Met iOS 14, iPadOS 14, macOS 10.16, watchOS 7, een nieuwe versie van tvOS en ARM-chips zal er genoeg te zien zijn vanavond. Zorg dus dat je vanavond om 19:00 uur inschakelt om WWDC 2020 live te volgen. Dat kan via YouTube, het Twitter-kanaal van iPhoned of onze website en de speciale editie van de wekelijkse nieuwsbrief die alles voor je samenvat.

Categorie: Geruchten
Thema: WWDC
Devices: Apple TV, HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen