Officieel: Apple onthult iOS 14 en meer op 22 juni

Stijn Wanders
5 mei 2020, 18:56
2 min leestijd
Officieel: Apple onthult iOS 14 en meer op 22 juni

Apple heeft bekendgemaakt dat de Worldwide Developers Conference van start gaat op 22 juni 2020. Het evenement vindt dit jaar online plaats vanwege het coronavirus.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2020 datum bekend: livestream op 22 juni

Apple heeft zojuist de datum van WWDC 2020 bekendgemaakt. Het evenement gaat vanaf 22 juni online van start op de Apple Developer-website en in de Apple Developer-app. De fabrikant geeft aan dat alle ontwikkelaars de conferentie gratis online kunnen bijwonen.

De Worldwide Developers Conference is Apple’s jaarlijkse software-evenement. Gedurende WWDC 2020 onthult de fabrikant hoogstwaarschijnlijk iOS 14. Met iOS 14 krijgen iPhones onder andere nieuwe emoji, een interactiever thuisscherm en meer HomeKit-functies. Lees ons artikel over iOS 14 als je meer wil weten over de komende update. Samen met de nieuwe iOS-versie presenteert Apple ook firmware voor watchOS, iPadOS, macOS en tvOS.

WWDC 2020 aangekondigd

Naast de WWDC kondigt Apple ook de Swift Student Challenge aan. Hiervoor moeten studenten een interactieve scene maken in Swift Playgrounds. Diegene met het beste project wint een exclusieve WWDC 2020-jas en speldenset. Mensen die mee willen doen, moeten voor 17 mei 23:59 hun creatie inleveren op de Apple Developer-website.

Meer over WWDC 2020

Apple geeft aan dat er in juni meer informatie vrijkomt over het evenement. Het bedrijf publiceert dan onder meer de planning van de conferentie. Los van de presentaties organiseert Apple ook gedurende een week allerlei evenementen voor ontwikkelaars. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt welke dit zijn. Dit is in juni terug te vinden in de Apple Developer-app. iPhoned laat het je natuurlijk ook weten wanneer deze informatie bekend is.

Tijdens het WWDC-evenement van vorig jaar presenteerde het bedrijf natuurlijk iOS 13, maar er was nog veel meer interessants. Zo debuteerde toen ook iPadOS, een gebruikersinterface speciaal voor iPads. De fabrikant kondigde dat jaar tevens meer dan alleen software aan. Tijdens WWDC 2019 presenteerde Apple namelijk ook zijn nieuwe Mac Pro. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat we dit jaar ook nieuwe hardware gaan zien.

iPhoned volgt het nieuws over WWDC 2020 op de voet en laat het je meteen weten wanneer er meer bekend is. Schrijf je in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, of download de  iPhoned-app. Hiermee blijf je op de hoogte van het allerlaatste nieuws.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu