WWDC 2019 keynote officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni
Michel van 't Klaphek

Zojuist heeft Apple de WWDC 2019 keynote officieel aangekondigd. Dit betekent dat het bedrijf iOS 13, macOS 10.15 en meer aankondigt op 3 juni.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WWDC 2019 keynote officieel

WWDC is Apples conferentie voor ontwikkelaars en de bijeenkomst draait daarom vooral om software-aankondigingen. Zoals altijd wordt WWDC afgetrapt met een keynote, waarin de belangrijkste onthullingen gedaan worden. Verwacht wordt dat het bedrijf naast een nieuwe versie van iOS, macOS en watchOS ook een hardware-aankondiging doet.

WWDC 2019 keynote officieel

Zojuist heeft Apple de persuitnodigingen verstuurd waarin de datum bevestigd wordt. De WWDC 2019 keynote vindt plaats op 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Net zoals vorig jaar wordt de presentatie in het McEnery Convention Center gehouden te San Jose, Californië. De conferentie vindt plaats van 3 tot en met 7 juni, maar vooral de keynote is interessant voor de meeste gebruikers.

Dit wordt er allemaal onthuld

Zo wordt onder meer iOS 13 aangekondigd, dat naar verluidt onder meer een donkere modus, een hoop verbeteringen voor de iPad en meer naar de iPhone en iPad brengt. Ook krijgen we hier waarschijnlijk macOS 10.15 te zien, dat macOS Mojave opvolgt. De nieuwe software voor de Mac zou onder meer iOS-apps kunnen draaien en een nieuwe versie van iTunes krijgen.

iOS 13 verwachtingen

Ook watchOS 6 wordt tijdens deze avond aan de wereld getoond. Alhoewel WWDC 2019 zich zoals gezegd vooral op software richt, verwachten we minstens één hardware-aankondiging te zien. Het wemelt de afgelopen maanden namelijk van de geruchten over een modulaire Mac Pro.

Volg de keynote met iPhoned

Uiteraard doet iPhoned uitgebreid verslag van de avond. We houden je tijdens het evenement op de hoogte van alle aankondigingen en zetten alle belangrijke informatie achteraf op een rijtje. Wil jij niks missen? Download dan alvast de gratis iPhoned-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wil je alvast in de stemming komen voor 3 juni? Lees dan onderstaand artikel voor onze WWDC 2019-verwachtingen.

Lees ook: WWDC 2019-verwachtingen: de 7 grote aankondigingen om naar uit te kijken

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.