‘iOS 13 wordt op WWDC 2019 onthuld tussen 3 en 7 juni’

Florence Peeters
12 februari 2019, 16:52
2 min leestijd
‘iOS 13 wordt op WWDC 2019 onthuld tussen 3 en 7 juni’

Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, WWDC, vindt dit jaar hoogstwaarschijnlijk plaats tussen 3 en 7 juni. Dat claimt dezelfde bron die het vorig jaar ook bij het rechte eind had. Tijdens de conferentie wordt onder meer iOS 13 gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2019 datum mogelijk bekend

De Worldwide Developers Conference (WWDC) wordt al jarenlang begin juni georganiseerd. Dit jaar vindt de beurs volgens website MacRumors plaats van 3 tot en met 7 juni. Voor de derde keer op rij wordt de WWDC in de McEnery-hallen in San Jose gehouden. Klein detail: MacRumors voorspelde vorig jaar ook al vroegtijdig de juiste WWDC-datum.

iOS 13 concept

De locatie die de afgelopen twee jaar is gebruikt voor het evenement, is al volgeboekt in de tweede en vierde week van juni. Omdat Apple het traditiegetrouw in het begin van die maand houdt, valt de derde week ook al af.

Het zou dus in de week van 3 tot en met 9 juni moeten plaatsvinden. Ieder jaar wordt op de donderdag in de conferentieweek een bijbehorend feest gegeven. Omdat dit doorgaans in het park naast de beurshal plaatsvindt, moet Apple toestemming vragen bij de gemeente San Jose.

iphone 2019 dark mode

In de evenementenagenda van San Jose is inderdaad op donderdag 6 juni het evenement ‘Team San Jose 2019 WWDC’ met als organisator Apple te zien. Hieruit kunnen we voorzichtig concluderen dat WWDC 2019 van 3 tot 7 juni plaatsvindt. WWDC is met name voor nieuwe software belangrijk, omdat er dan voor het eerst voorproefjes van nieuwe versies te zien zijn, zoals dit jaar iOS 13.

Exclusief evenement

Apple heeft nog niet gereageerd op de vermoedelijke datum, maar maakt dit waarschijnlijk ergens in maart zelf bekend. Het evenement is bedoeld voor ontwikkelaars en tickets krijg je niet zomaar.

De kaartjes kosten zo’n 1600 dollar per stuk, en worden enkel verloot via een loterij voor ontwikkelaars aangesloten bij het Apple Developer Program. Naar verwachting zijn er zo’n 7000 personen aanwezig tijdens de beurs.

Download onze app om op de hoogte te blijven van WWDC 2019 of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu