De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: ‘Geen nieuwe MacBooks of iPads op WWDC 2018’

Lars Paijmans
1 juni 2018, 9:06
2 min leestijd
Gerucht: ‘Geen nieuwe MacBooks of iPads op WWDC 2018’

Volgens de bronnen van het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg krijgen we geen nieuwe Macs of iPads te zien tijdens de WWDC-keynote maandag. Apple focust zich volledig op software.

Lees verder na de advertentie.

Geen WWDC 2018 MacBook of iPad Pro

Hoewel WWDC altijd al om software draaide, heeft Apple tijdens de ontwikkelaarsbeurs vaak ook wat hardware-onthullingen voor ons in petto. Zo kregen we er vorig jaar voor het eerst de HomePod te zien, onthulde Apple de nieuwe iPad Pro en kregen de MacBook en MacBook Pro een upgrade.

Dit jaar zal dat volgens Mark Gurman van Bloomberg niet het geval zijn. Op basis van zijn bronnen schrijft hij dat Apple de nieuwe iPad Pro met Face ID en MacBook Air met Retina-display bewaart voor later dit jaar.

WWDC 2018 MacBook

Ook zou Apple de laatste hand leggen aan een bijgewerkte MacBook Pro en 12 inch-MacBook, die met de nieuwe Intel-chips weer een stuk beter presteren. Dat betekent dat het bedrijf een druk najaar voor ons in petto heeft, want naast deze nieuwe iPads, Macs en drie nieuwe iPhones zou ook de Apple Watch zijn grootste opknapbeurt in de geschiedenis krijgen.

Na jarenlang hetzelfde design te hebben gebruikt, zou Apple dit jaar de Apple Watch een groter scherm geven dat tot aan de randen doorloopt. Hierdoor blijft het formaat van het horloge hetzelfde, maar wordt het display net iets groter.

iOS 12 met Digital Health

Naast het gerucht over het gebrek aan hardware tijdens de keynote, benadrukt het verhaal van vandaag nog een aantal functies van iOS 12 waar we al langer over horen. Zo zou Apple ‘Digital Health’ introduceren, waarmee je kunt zien hoe vaak je een iPhone gebruikt en welke apps de meeste tijd opeisen. Daarnaast krijgt ARKit een upgrade om met meerdere mensen games te spelen in augmented reality, en wordt er een universeel app-platform gepresenteerd, waardoor iOS-apps heel gemakkelijk op een Mac kunnen werken.

We hoeven niet lang te wachten om te zien of Gurman het bij het rechte eind heeft. Aanstaande maandag 4 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd begint WWDC 2018. De redactie van iPhoned zit dan in de startblokken om jou van al het nieuws te voorzien. Lees hieronder alvast onze verwachtingen voor het evenement.

Lees ook: WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen