Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Gerucht: WWDC 2018 vindt plaats van 4 tot en met 8 juni

Michel van 't Klaphek
17 februari 2018, 10:31
2 min leestijd
Gerucht: WWDC 2018 vindt plaats van 4 tot en met 8 juni

Dit jaar zou Apples ontwikkelaarsbeurs, WWDC 2018, plaatsvinden tussen 4 en 8 juni, zo claimt een betrouwbare bron. Tijdens de beurs worden onder meer iOS 12 en watchOS 5 gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2018 datum bekend?

Volgens website MacRumors wordt de Worlwide Developers Conference (WWDC) dit jaar gehouden van 4 tot en met 8 juni. Een betrouwbare bron heeft laten weten dat de conferentie voor de tweede keer op rij in de McEnery-hallen in San Jose plaatsvindt.

De locatie in San Francisco, waar het evenement tussen 2003 en 2016 plaatsvond, is namelijk volgeboekt tijdens de eerste twee weken van juni. De conferentie wordt in principe altijd in de de eerste helft van juni gehouden. Daarbij vindt er tussen 4 en 8 juni geen ander evenement in de McEnery-hallen plaats. Kortom: alle aanwijzingen wijzen er op dat dit de locatie van WWDC 2018 wordt.

Apple Store offline wwdc
De poster van de vorige editie.

Alhoewel we het niet met zekerheid kunnen stellen, is de beurs vermoedelijk naar San Jose verhuisd om zodoende reistijd voor de bezoekers te verminderen. San Jose is namelijk een stuk dichterbij het hoofdkantoor van Apple, dan de hal in San Francisco.

Waarom de WWDC belangrijk is

De WWDC is een zakelijke aangelegenheid en het publiek bestaat uit ontwikkelaars. Dat maakt het voor ons liefhebbers echter niet minder interessant. Steevast worden namelijk boeiende aankondigingen gedaan voor nagenoeg alle Apple-producten.

Tijdens de vorige editie werd bijvoorbeeld iOS 11 uit de doeken gedaan, evenals een nieuw besturingssysteem voor de Apple Watch: watchOS 4. Daarnaast zagen we de onlangs uitgekomen HomePod-speaker in actie en werden enkele nieuwe toestellen aangekondigd, zoals een nieuwe iPad Pro met 10,5 inch scherm.

Lees ook: WWDC 2017 recap: iOS 11, macOS High Sierra, HomePod en meer

Verwachte iOS 12-veranderingen

WWDC 2018: onze verwachtingen

Aangezien de conferentie op ontwikkelaars is gericht, verwachten we met name software-aankondigingen. Vermoedelijk worden onder meer iOS 12, watchOS 5 en een update voor macOS aangekondigd. Daarnaast gaan geruchten over mogelijke nieuwe functies voor de HomePod. Later in het jaar kunnen we nieuwe iPhones verwachten.

Ook interessant: ‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Download onze app om op de hoogte te blijven van WWDC 2018 of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu