‘Apple onthult nieuwe MacBooks op WWDC 2017’

Lars Paijmans
17 mei 2017, 8:56
2 min leestijd
‘Apple onthult nieuwe MacBooks op WWDC 2017’

WWDC 2017 belooft de spectaculairste te worden in jaren. Naast de gebruikelijke software-updates zou Apple de volledige MacBook-lijn opknappen met nieuwe modellen.

Nieuwe WWDC 2017 MacBooks met Kaby Lake-chips

Een paar weken voor de eerste Apple-keynote van 2017, komt Bloomberg met een gerucht dat we nog niet eerder hoorde. Apple zou tijdens de ontwikkelaarsconferentie de volledige MacBook-lijn voorzien van een upgrade. Dit betekent dat zowel de 12-inch MacBook, MacBook Pro en zelfs de MacBook Air erop vooruit gaan.

Hoewel de MacBook Pro eind 2016 nog werd vernieuwd, zou Apple tijdens WWDC een nieuw model introduceren met de snellere Kaby Lake-processors. Wat het uiterlijk betreft verandert er niets, het gaat puur om betere prestaties. Dit maakt het aannemelijk dat Apple simpelweg alle Pro’s vervangt met deze nieuwe processoren.

WWDC 2017 MacBooks

De 12-inch MacBook, die sinds juni 2016 niet is bijgewerkt, zou dezelfde behandeling krijgen. Hetzelfde geldt voor de MacBook Air, die sinds maart 2015 niet meer van een upgrade is voorzien. Aanvankelijk leek het erop dat het bedrijf uit Cupertino de Air uit zou faseren. Bloomberg stelt echter dat de Air nog erg goed verkoopt, omdat het een ideaal instapmodel is. Daarom zou Apple met de upgrade het model weer een tijdje mee laten gaan.

7 verwachtingen voor de WWDC 2017-keynote

De hete adem van Microsoft

De fabrikant zou de MacBooks een opknapbeurt geven om beter te concurreren met de nieuwe Surface Laptop van Microsoft. De verkopen van de Mac zitten sinds lange tijd weer in de lift, dus wil Apple deze groei uiteraard doorzetten. Het is onduidelijk of er ook een prijsverlaging op de planning staat voor de laptops. Dit najaar verschijnen bovendien nieuwe iMacs en een Mac Pro.

De WWDC 2017-keynote begint op 5 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Naast de verbeterde laptops zou het bedrijf ook een nieuwe iPad, een Siri Speaker en software-updates voor alle besturingssystemen onthullen. Reden genoeg voor Apple-liefhebbers om die avond vrij te houden.

Lees het laatste nieuws over WWDC 2017

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's