Apple bevestigt keynote op 5 juni in uitnodiging WWDC 2017

Erwin Vogelaar
9 mei 2017, 20:56
2 min leestijd
Apple bevestigt keynote op 5 juni in uitnodiging WWDC 2017

We wisten het eigenlijk al, maar nu heeft Apple zijn WWDC 2017 keynote op 5 juni ook officieel bevestigd in een uitnodiging voor de pers. Zit je al klaar? Wij wel!

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2017 keynote bevestigd in uitnodiging

We hoeven nog minder dan een maand te wachten op WWDC 2017. We wisten natuurlijk al dat Apple tijdens dit evenement een keynote zou houden om zijn nieuwste producten te onthullen. Nu heeft het bedrijf deze keynote officieel bevestigd in een uitnodiging aan de internationale pers. We kunnen op 5 juni om 19:00 uur (Nederlandse tijd) de stream aanzetten om van Tim Cook en zijn collega’s te horen wat Apple de komende tijd in petto heeft.

wwdc 2017 keynote

De keynote van WWDC 2017 zal voornamelijk in het teken staan van nieuwe versies van Apples verschillende besturingssystemen. Denk aan macOS, tvOS, watchOS en uiteraard ook iOS. Over een klein maandje zal Apple namelijk iOS 11 onthullen.

Ook lijkt er een grote rol weggelegd te zijn voor de Siri Speaker. Dit apparaat moet de spraakassistent in de woonkamer zetten, waardoor je niet je smartphone of Mac erbij hoeft te pakken om Siri vragen te stellen. De speaker is een directe concurrent van de Google Home en Amazon Echo. Amazon heeft vandaag een nieuwe versie van zijn Echo onthuld met een schermpje. Het is goed mogelijk dat met deze Siri Speaker en iOS 11, er een flinke upgrade voor Siri onthuld wordt tijdens WWDC 2017. Apple loopt op dit vlak namelijk nog achter op de concurrentie.

WWDC is niet alleen een keynote, maar een volledige conferentie voor ontwikkelaars waar ze kunnen leren over de nieuwste ontwikkelingen rond apps maken voor iOS. De conferentie zal van 5 tot 9 juni plaatsvinden in San Jose, Californië. Voor ons is natuurlijk de keynote zelf het belangrijkst. Uiteraard zitten wij die dag ook klaar en lees je hier het laatste nieuws.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen