Wil jij als student naar WWDC 2017? Aan deze inschrijf-eisen moet je voldoen

Lars Paijmans
7 maart 2017, 9:19
2 min leestijd
Wil jij als student naar WWDC 2017? Aan deze inschrijf-eisen moet je voldoen

WWDC 2017 barst pas in juni los, maar studenten kunnen zich vanaf 27 maart al voor WWDC 2017 inschrijven. Zij maken hierdoor kans om gratis toegelaten te worden tot de ontwikkelaarsconferentie van Apple.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2017 inschrijven vanaf 27 maart

Net zoals andere jaren geeft Apple studenten de kans om kosteloos naar WWDC te komen. De inschrijvingen hiervoor starten op 27 maart, zoals te lezen is in de bijgewerkte ‘scholarship-pagina’. Na de 27e heb je tot 2 april de tijd om jezelf in te schrijven. Vervolgens krijg je op 21 april bericht of jij een van de gelukkigen bent.

wwdc 2017 inschrijven

Deze gratis WWDC 2017 tickets zijn een belangrijk pluspunt, want dit scheelt een aankoopbedrag van $1.599,-. Een bedrag dat voor veel studenten simpelweg te hoog is. Als extraatje biedt Apple dit jaar voor het eerst een gratis verblijfplaats aan.

Als je jezelf ook voor WWDC 2017 inschrijven wilt, zijn er een paar eisen waar je aan moet voldoen. Zo moet je 13 jaar oud zijn, geregistreerd Apple-ontwikkelaar zijn en deelnemen aan een deeltijd of voltijd studie. Voldoe je hieraan, dan mag je een Swift Playground demo van maximaal 3 minuten insturen waarin je laat zien waar je goed in bent.

Maak een indrukwekkende demo

Deze demo moet in Apples programmeertaal Swift Playgrounds gemaakt worden. Een jury beoordeelt vervolgens jouw interactieve demo op basis van technische vaardigheid, creativiteit en de geschreven content. Deze moet volledig Engels geschreven zijn en het .zip-bestand dat je opstuurt moet niet groter zijn dan 25MB. Bovendien moet je volledige demo ook offline werken. Zo zal Apple deze namelijk beoordelen.

Vorig jaar ging de Nederlandse Klaas Schoenmakers op 17-jarige leeftijd naar de beurs. Met zijn demo wist hij Apple voor de tweede keer te overtuigen om een uitnodiging veilig te stellen. Wij spraken vorig jaar met hem om te ontdekken hoe het is om naar San Francisco af te reizen voor deze bijzondere ontwikkelaarsconferentie.

Lees ook: Klaas Schoenmaker (17) naar WWDC: ‘een walhalla voor ontwikkelaars’

Lees het laatste nieuws over WWDC

Bron: Apple
Categorie: Apple
Thema: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen