Officieel: WWDC 2017 begint op 5 juni, dit kun je verwachten

Lars Paijmans
16 februari 2017, 14:32
1 min leestijd
Breaking
Officieel: WWDC 2017 begint op 5 juni, dit kun je verwachten

Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2017 keert dit jaar terug. De World Wide Developers Conference start op 5 juni in het Amerikaanse San Jose. Hier maakt Apple de toekomst van iOS, watchOS, tvOS en macOS bekend.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2017 datum bekend

WWDC is lang niet alleen een interessante conferentie voor ontwikkelaars. Ieder jaar houdt Apple er namelijk ook een keynote die zich volledig richt op de software van het bedrijf. Zo kondigde Apple hier in het verleden programmeertaal Swift aan en worden hier ieder jaar de nieuwe versies van iOS, macOS en tvOS onthuld. Dit jaar zal iOS 11 een van de belangrijkste onthullingen zijn.

wwdc 2017 datum

De beurs wordt gehouden in het McEnery Convention Center in San Jose. Meer dan duizend Apple-medewerkers zullen de ontwikkelaars daar ontmoeten en openstaan voor vragen en gesprekken.

Nieuwe WWDC-website online

Nu de WWDC 2017 datum officieel bekend is, heeft Apple direct een nieuwe website online gezet. Deze legt uit waar de conferentie voor staat. Via deze website kunnen ontwikkelaars zich ook registreren. De registratie voor WWDC begint dit jaar op 27 maart. In een statement op de site laat Apple weten waar de ontwikkelaarsbeurs voor staat:

Technology alone is not enough.
Technology must intersect with the liberal arts and the humanities, to create new ideas and experiences that push society forward. This summer we bring together thousands of brilliant minds representing many diverse perspectives, passions, and talents to help us change the world.

Apple start de WWDC-beurs altijd met een keynote waar onder meer CEO Tim Cook het publiek zal toespreken. Deze keynote wordt live uitgezonden en kun je dus ook vanuit Nederland bekijken. De redactie van iPhoned zit die avond natuurlijk in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien.

Lees alles over WWDC

Bron: Apple
Categorieën: Apple, iOS
Thema: WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen