5 WWDC-aankondigingen die je gisteren gemist hebt

Lars Paijmans
6 juni 2017, 9:54
3 min leestijd
5 WWDC-aankondigingen die je gisteren gemist hebt

De WWDC 2017-keynote van Apple zat zo vol met nieuwe info, dat een behoorlijk aantal nieuwe producten en diensten niet eens genoemd zijn. We hebben ze voor je gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

De 5 WWDC 2017 aankondigingen die je gemist hebt

Zelfs na de presentatie van bijna tweeënhalf uur, heeft Apple nog meer voor ons in petto. Toen de Apple Store terug online kwam, bleken er naast de nieuwe iPads en iMacs meer nieuwe producten te zijn toegevoegd.

Apple Watch Pride

1. Nieuwe zomerse Apple Watch-bandjes

Net zoals in kledingwinkels brengt Apple een zomercollectie uit met Apple Watch-bandjes. Met de kleuren Stuifmeelgeel, Nevelblauw en Flamingo steek je de smartwatch een nieuw jasje. Ook de eerder aangekondigde Nike Sportbanden zijn nu beschikbaar in Nederland. Wederom heb je de keuze uit drie nieuwe kleuren die zowel voor de 38mm- als 42mm-Watch verkrijgbaar zijn.

Zowel de Nike- als Sportbanden zijn voor 60 euro te koop in de Apple Store. De nieuwe Zonnebloemgele leren band kost 159 euro. Het meest opvallende bandje is echter de Pride Edition: een nylonband in de kleuren van de regenboog. Deze zagen we vorig jaar al om de pols van Tim Cook en andere Apple-medewerkers die meeliepen met de Pride Parade. Ook deze haal je voor 60 euro in huis.

iPad Pro Sleeve

2. Nieuwe iPad Pro-hoezen met Apple Pencil-houder

Bij een nieuwe iPad Pro horen natuurlijk ook nieuwe hoezen. Apple heeft een serie met nieuwe 10,5-inch accessoires toegevoegd waaronder de gloednieuwe ‘iPad Sleeve’. In deze leren hoezen berg je de iPad veilig op als je hem in je tas stopt. Extra handig is de Apple Pencil-houder, zodat je het slimme pennetje niet zo snel meer kwijtraakt. De leren hoezen zijn beschikbaar in vier kleuren voor 159 euro. Deze Sleeves zijn er ook voor de 12,9-inch iPad Pro.

3. Zomerse iPhone-hoesjes in nieuwe kleuren

Uiteraard is Apple de iPhone niet vergeten als het op nieuwe accessoires aankomst. Met koraalrode en zonnebloemgele leren hoezen en Flamingo, Nevelblauw en Stuifmeelgele siliconen hoezen ziet je iPhone er net zo zomers uit als de Apple Watch. De siliconenhoezen koop je vanaf 39 euro, terwijl je minimaal 55 euro kwijt bent voor de leren variant.

4. Een Apple Pencil etui

Apple heeft de smaak te pakken als het op hoesjes aankomt: voor het eerst brengt het bedrijf uit Cupertino een serie met etuis uit voor de Apple Pencil. Zodra je klaar bent met tekenen op je iPad Pro, schuif je de witte pen in deze sleeve. De volledige hoes is gemaakt van duurzaam leer. Je hebt de keuze uit vier kleuren met een prijs van 35 euro.

Magic Keyboard

5. Een nieuw draadloos toetsenbord (zonder Touch Bar)

Vanaf nu is er geen toetsenbord met draad meer verkrijgbaar in de winkel van Apple. Dat is ook niet meer nodig, want het Magic Keyboard heeft een nieuwe versie gekregen. Deze is nagenoeg identiek aan het vorige model, op het numerieke deel na. Het Magic Keyboard met numeriek toetsenbord is er nu ook met Nederlandse indeling voor 149 euro. De toetsen gebruiken dezelfde schaartechniek als de 12-inch MacBook, zodat ze fijner typen en minder ruimte in beslag nemen. De ingebouwde accu laat je minimaal een maand typen zonder tussentijds op te laden. Lees ook over macOS High Sierra, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen