WWDC 2016 round-up: alle aankondigingen op een rij

Lars Paijmans
13 juni 2016, 21:51
2 min leestijd
WWDC 2016 round-up: alle aankondigingen op een rij

Nu de WWDC 2016-keynote van Apple achter de rug is, is het hoog tijd om de balans op te maken. Lees op je gemakje alles terug over iOS 10, macOS Sierra en meer in deze WWDC 2016 round-up.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2016 round-up: al het nieuws op een rijtje

De aankondigingen volgden zich vanavond in de twee uur durende persconferentie van Apple in hoog tempo op, dus kan het goed zijn dat je het een en ander gemist hebt. Deze WWDC 2016 round-up is een handig overzicht waarin we alle afzonderlijke aankondigingen op een rij zetten. Na het lezen van dit artikel ben je dus weer helemaal op de hoogte wat Apple dit jaar van plan is met iOS, tvOS, watchOS en macOS.

WWDC 2016 round-up

watchOS 3

Apple begon WWDC 2016 krachtig met een indrukwekkende update voor de Apple Watch. WatchOS 3 maakt de Apple Watch sneller, maar ook een stuk overzichtelijker. Zo krijgt het horloge een handige app switcher en wat toffe nieuwe wijzerplaten. Gezondheid staat wederom centraal, met een gloednieuwe Apple Watch-app van Apple die helpt met adem-meditatie. Lees alles over watchOS 3 in ons artikel.

Lees ook: watchOS 3 officieel: snelheid staat voorop

tvOS

tvOS was daarna aan de beurt, al was deze update wat minder grootschalig. Zo krijgt de Apple TV een Dark Mode (en iOS dus niet), wat het prettiger maakt in de avonduren en komt er een nieuwe Remote-app voor iOS beschikbaar, om de Apple TV vanaf je iPhone beter te kunnen bedienen. Lees alles over de tvOS WWDC aankondigingen in het onderstaande artikel.

Lees ook: Dit zijn alle vernieuwingen voor tvOS

WWDC 2016 round-up

macOS Sierra

De dagen van OS X zijn vanaf vandaag officieel geteld met de komst van macOS Sierra. De grote volgende update voor de MacBook en iMac brengt Siri naar de Mac en introduceert Apple Pay voor het web. Ook de Foto’s-app vertoont in macOS de nodige trekjes van Google Foto’s. In ons macOS-artikel lees je hier alles over.

Lees ook: Apple tovert OS X om tot macOS Sierra: dit is allemaal nieuw

iOS 10

iOS 10

De update waar de meeste mensen op zaten te wachten was natuurlijk iOS 10. De update voor de iPhone, iPad en iPod touch komt deze herfst voor iedereen beschikbaar. Apple voert onder meer grote verbeteringen door voor het vergrendelscherm, Siri, Foto’s, Apple Music en iMessage. In het artikel hieronder lees je er alles over. Check ook het overzicht met alle toestellen die een iOS 10 release krijgen.

Lees ook: iOS 10 officieel onthuld: dit is er allemaal nieuw

WWDC 2016 round-up

Andere WWDC 2016 aankondigingen

Naast grote updates voor alle besturingssystemen van Apple, kregen we ook wat andere onthullingen te zien, die dieper ingaan op belangrijke deelfuncties van de besturingssystemen. Die hebben we voor het gemak ook van een eigen artikel voorzien, die je hieronder kunt vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen