De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Livestream: volg alle aankondigingen van WWDC 2016

Lars Paijmans
13 juni 2016, 18:50
3 min leestijd
Livestream: volg alle aankondigingen van WWDC 2016

Vanavond om 19:00 is het zover, dan laat Apple zien wat we dit jaar van ze kunnen verwachten op het gebied van iOS, OS X, watchOS, tvOS en meer. In dit artikel lees je hoe je de WWDC 2016 livestream volgt, op zo’n beetje alle mogelijke apparaten.

WWDC 2016 livestream: iPhone, iPad en iPod

Om het gemakkelijk te maken, hebben we hieronder voor alle apparaten aangegeven hoe je de WWDC 2016 livestream kunt bekijken. Van Mac tot Windows en van iOS tot Android: zo weet je zeker dat je vanavond de keynote livestream volgt.

Als je een apparaat van Apple hebt, is het heel gemakkelijk om de WWDC 2016-keynote te volgen. Ga simpelweg iets voor zeven uur naar de website van Apple, en je zult vanzelf een videospeler zien verschijnen die de livestream van het event bevat. Houd er overigens wel rekening mee dat deze stream soms kan haperen, omdat duizenden mensen er tegelijk naar kijken.

WWDC 2016 livestream

Apple TV

De Apple Special Event-app in de tvOS App Store is speciaal gemaakt voor avonden als deze. Zorg dat deze app op je vierde generatie Apple TV staat en je kunt rond zeven uur vanavond een stream verwachten waarmee je kunt meekijken. Op de tweede en derde generatie Apple TV is er een speciaal kanaal gemaakt, die je kunt selecteren om de WWDC 2016 livestream te starten.

wwdc 2016 livestream

Windows en Mac

Op je iMac of MacBook kun je net zoals bij iOS naar de website van Apple gaan met Safari om de livestream te vinden. Houd er wel even rekening mee dat je minimaal OS X 10.8.5 of Safari-versie 6.0.5 nodig hebt. Wil je na vanavond de sessies van WWDC blijven volgen? Dan kun je deze onofficiële WWDC-app eens proberen.

Gebruikers die Windows 10 draaien kunnen ook vertrouwen op de website van Apple, zolang ze de Edge-browser maar gebruiken. Draai je een oudere versie van Windows? Dan kun je VLC Media Player gebruiken (downloaden kan hier). Gebruik onderstaande url en sleep deze in het VLC venster om de stream te bekijken.

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/16faohbadfvoihjbadfvljhbphjb06/m3u8/hls_mvp.m3u8
vlc voor ios

WWDC 2016 livestream kijken op Android

Ook als je een Android smartphone of tablet gebruikt heb je VLC Media Player nodig om vanavond mee te kijken met de keynote van Apple. Download dus op tijd de VLC-app en wacht de url af die je er in kunt plakken om mee te kijken. Deze url kun je onder de ‘stream’-functie plakken.

WWDC 2016 keynote nieuws? iPhoned staat klaar!

De redactie van iPhoned zit vanaf 19:00 op het puntje van de stoel om jou zo snel mogelijk van het laatste en meest volledige nieuws te voorzien. Op de website kun je natuurlijk uitgebreide artikelen verwachten, die continu uitgebreid worden met nieuwe informatie, screenshots en achtergronden. Ook op Twitter en Facebook zijn we er klaar voor, dus volg @iPhoned als je niet zelf naar de livestream van de keynote kunt kijken, maar wel via Twitter op de hoogte wilt blijven.

Vooruitblik WWDC 2016: 7 aankondigingen die we verwachten

Ben je niet in de gelegenheid om de livestream van WWDC 2016 te volgen, dan kun je ook een aantal blogs in de gaten houden. Op iPhoned doen we uiteraard live verslag van alle aankondigingen die Apple doet. Ook de onderstaande sites zijn de moeite waard om te volgen.

Het laatste nieuws over WWDC 2016

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu