De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple-topmannen bespreken iOS 10-vernieuwingen in WWDC interview

Redactie
15 juni 2016, 10:21
2 min leestijd
Apple-topmannen bespreken iOS 10-vernieuwingen in WWDC interview

Apple topmannen Phil Schiller en Craig Federighi hebben naar aanleiding van het WWDC Apples aankondigingen besproken in het populaire programma ‘The Talk Show’. In het WWDC 2016 interview zijn de laatste onduidelijkheden weggenomen.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2016 interview

Veel van de aankondigingen die maandag tijdens het WWDC zijn gemaakt, leggen de focus op het feit dat ontwikkelaars meer ruimte krijgen om te bouwen op Apples producten, waaronder Siri en iMessage. Uit het WWDC 2016 interview met Schiller en Federighi wordt duidelijk dat Apple de ontwikkelaars eerst in alle rust wil laten bouwen aan Apples features, voordat diensten van derden zich ermee mogen bemoeien.

wwdc roundup item

Tijdens de keynote maakte Apple bekend dat ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen integreren in Siri, waardoor de persoonlijke assistent eindelijk op meerdere fronten te gebruiken zal zijn. Denk hierbij aan berichtjes versturen via WhatsApp en dergelijken.

Ook zijn de standaard iOS-apps vanaf maandag te vinden in de App Store. Deze applicaties zijn vanaf iOS 10 namelijk te verwijderen van je toestel. Het bleef echter onduidelijk of de apps zichzelf updaten als je geen volledige iOS-update uitvoert. De topmannen maakten in het WWDC 2016 interview echter duidelijk dat de standaard iOS-apps zich bij iedere grote iOS-update blijven vernieuwen.De gebruikersdata van de standaard iOS-apps kun je namelijk wel verwijderen, maar een deel van de applicaties blijft gewoon op je toestel staan. Zo beschik je altijd over de nieuwste versie, zelfs als je de app tijdelijk hebt verwijderd.

Tijdens het WWDC viel op dat Apple erg veel aandacht besteedde aan iMessage. Dit komt volgens Schiller en Federighi omdat iPhone-gebruikers het meeste van hun tijd besteden in Apples chatdienst. Om de grootste groep van een beter gebruiksgemak te voorzien, was het tijd om iMessages te verbeteren. Vandaar dat ontwikkelaars ook toegang hebben gekregen om aan de slag te gaan met iMessage. In de berichten-app kunnen gebruikers een app drawer openen met apps die nieuwe mogelijkheden toevoegen, zoals stickers, apps om gezamelijk te betalen en andere handige functies. Hierdoor kan iMessage beter concurreren met WhatsApp en Telegram.

iOS 10 iMessage

De nieuwe versie van Apples chatdienst beschikt verder over zogeheten rijke links. Gedeelde linkjes tonen meer informatie en zien er fraaier uit. Daarnaast kun je emoji er groter uit laten zien om het gesprek op te vrolijken, zijn er speciale ‘bubble effects’ om berichten met geinige effectjes te kunnen sturen.

Lees het laatste WWDC nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen