De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

WWDC 2015 start op 8 juni: dit zijn onze verwachtingen

Rutger Otto
14 april 2015, 14:57
2 min leestijd
WWDC 2015 start op 8 juni: dit zijn onze verwachtingen

Apple heeft vandaag de datum van de Worldwide Developers Conference bekendgemaakt. Dit jaar vindt het evenement van Apple plaats van 8 tot en met 12 juni in San Francisco.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2015

wwdc 2015 8 juni

Nadat de datum van WWDC 2015 vorig jaar al uitlekte, is het vandaag bevestigd door het bedrijf uit Cupertino. De ontwikkelaarsconferentie vindt plaats van 8 tot en met 12 juni in Moscone West in San Francisco.

Het is de 26ste keer dat Apple de conferentie organiseert. Op de WWDC komen jaarlijks enorm veel ontwikkelaars bij elkaar om het met elkaar over de toekomst van iOS en OS X te hebben. Dit jaar verwacht Apple dat meer dan duizend Apple engineers en aanwezige ontwikkelaars kunnen deelnemen aan ruim honderd technische lezingen. Ook zijn er workshops waarin ze leren hoe de nieuwste technologieën geïntegreerd kunnen worden in hun software.

Nieuwe iOS en OS X

Naast ontwikkelaars is de WWDC ook altijd interessant voor consumenten. Tijdens een ruim twee uur durende keynote worden doorgaans de nieuwste versies van iOS en OS X aangekondigd. Zo verwachten we voor WWDC 2015 iOS 9 en de opvolger van OS X Yosemite. Vorig jaar werden iOS 8 en Yosemite tijdens het evenement aangekondigd, met daarbij veel nieuwe toepassingen zoals widgets, Gezondheid en HomeKit.

Voor iOS 9 lijkt geen enorme vernieuwing te komen. De focus zou meer liggen op stabiliteit. Toen iOS 8 werd gelanceerd, kampte het besturingssysteem met veel bugs en fouten, iets wat Apple in de toekomst graag wil voorkomen. Daarnaast introduceert iOS 9 wellicht een verbeterd Berichtencentrum, waardoor widgets nog beter werken op iOS. En hoewel HomeKit en Gezondheid vorig jaar tijdens de WWDC werden onthuld, hopen we daar nu veel meer functies en mogelijkheden van te zien.

Meer vernieuwingen

apple watch laboratoriun

Het is te verwachten dat Apple op de WWDC meer vertelt over de Apple Watch en de ontwikkeling van apps voor de wearable. Mogelijk worden ook nieuwe functies voor de smartwatch uit de doeken gedaan.

Als we de geruchten mogen geloven, kondigt Apple ook aan wat ze met Beats Music gaan doen, het bedrijf wat in mei vorig jaar voor 3 miljard dollar werd overgenomen, maar waar we daarna weinig meer over hoorden. Komt er een nieuwe muziekdienst waarmee je liedjes kan streamen? Wordt Beats geïntegreerd in iTunes? We hopen op een antwoord.

Apple Design Awards

Tijdens de conferentie worden ook de Apple Design Awards uitgereikt. Deze gaan naar apps voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac die zich bewijzen in ‘technische perfectie, innovatie en baanbrekend design’. Vorig jaar ging die prijs onder meer naar Monument Valley, Threes en Leo’s Fortune.

ios puzzelgames

Toegang voor ontwikkelaars

Via de speciale WWDC-website kunnen ontwikkelaars vanaf nu tot 17 april toegangskaarten aanvragen, die volgens Apple door middel van een willekeurig selectieproces worden verstrekt. Voor de vele ontwikkelaars en belangstellenden die er niet bij kunnen zijn, wordt een aantal van de lezingen live gestreamd op de WWDC-site van Apple en via de WWDC-app.

Lees meer Apple nieuws

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu