WWDC volgende week weer live te volgen via Apple-apparatuur

Rutger Otto
2 juni 2015, 9:06
2 min leestijd
WWDC volgende week weer live te volgen via Apple-apparatuur

Apple heeft bekendgemaakt dat de Worldwide Developers Conference volgende week maandag te zien is via een livestream.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2015 livestream

Het livestreamen van het evenement werd al verwacht, nu heeft Apple het bevestigd. De keynote begint aanstaande maandag 8 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.

In aanloop naar de WWDC is de Apple Events-pagina op de Apple TV al geüpdatet. Dat betekent dat mensen met een Apple TV sowieso naar het evenement kunnen kijken, als ze tenminste een Apple TV van de tweede of derde generatie hebben. Momenteel is er verder op de pagina nog weinig te zien. Wie hints zoekt, zal ze dus niet vinden. Er staat op het scherm alleen dat de keynote live wordt uitgezonden, met de tijd en de plaats waar het evenement plaatsvindt, namelijk het Moscone Center in San Francisco. De uitzending zal in HD zijn.

Zo kijk je mee

Naast een uitzending op Apple TV zul je waarschijnlijk ook kunnen kijken via andere Apple-apparatuur. Bij andere shows van Apple was het in elk geval zo dat je via alle kanalen kon meekijken. Bij het Apple Watch-event waren onderstaande apparaten en besturingssystemen nodig, wat mogelijk ook geldt voor de WWDC:

wwdc 2015 livestream

Apple-only

De officiële livestream werkt doorgaans alleen op Apple-apparaten en dus niet op je Windows- of Linux-computer of via een Android-telefoon. Die gebruikers kunnen de livestream het beste volgen via een website als Ustream. Daarnaast zijn er verschillende liveblogs die je kunt lezen en volg je natuurlijk iPhoned.

De komst van iOS 9ios 9

De WWDC zal waarschijnlijk voor een groot deel in het teken staan van het nieuwe iOS-besturingssysteem. Toch verwachten we geen grote verbeteringen, maar zal Apple waarschijnlijk kiezen voor stabiliteit en verfijning van de software. Wellicht blijft iOS 9 ook beschikbaar voor oudere apparaten en krijgt hij een nieuw toetsenbord, waarbij hoofd- en kleine letters (eindelijk) duidelijk gescheiden worden via de Shift-toets.

Naast iOS 9 zal Watch OS waarschijnlijk een grote rol spelen en komt er een nieuw besturingssysteem voor de Mac voorbij.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu