WWDC 2012: het nieuws op een rij

Redactie
11 juni 2012, 20:38
2 min leestijd
WWDC 2012: het nieuws op een rij

Het WWDC 2012 heeft veel onthullingen, lanceringen en presentaties over nieuwigheden en producten gedaan. Een overzicht met al het nieuws uit de conferentie op een rij.

Nieuwe Macbooks

Tijdens de keynote werd er direct een product lancering gedaan: de Macbook Pro Next Generation en de nieuwe Macbook Air.

De nieuwe Macbook Pro is qua design aanzienlijk dunner in vergelijking met zij voorganger. De Macbook Pro krijgt een retina-scherm met een resolutie van 2880 bij 1800 pixels.

Apple heeft ook nieuwe, snellere processors in de MacBooks aangekondigd. De Macbook Pro zal beschikken over een Intel Core i7-processor met maximaal 2,7 GHz, maximaal 16 GB RAM en flash-opslag van maximaal 768 GB.

De videokaart heeft ook een upgrade ondergaan; er komt een GeForce GT 650M met 1 GB geheugen in. Zowel de Macbook Air als de Macbook Pro-reeks zullen over USB 3.0 poorten beschikken.

De nieuwe MacBooks zijn per direct te koop!

OS X Mountain Lion

In Juli zal het nieuwe besturingssysteem voor alle Macs uitgerold worden; OS X Mountain Lion 10.8. Vanaf juli is er een upgrade naar het systeem te downloaden vanuit de Mac App Store voor slechts $19,99.

Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om via iMessage te communiceren met andere Apple-producten. Documenten opslaan in de Cloud wordt veel eenvoudiger en zal meer geïntegreerd worden. Ook komt er een berichtencentrum in de nieuwe software.

De spraakfunctie Siri zal te gebruiken zijn op Macs na de update. Verder wordt de functie Airplay uitgebreid, de functie maakt het nu ook mogelijk om het beeldscherm van de Mac draadloos te streamen.

Ook het Gamecenter wordt geüpgraded naar een versie waarin het mogelijk wordt om vanuit je Mac wedstrijden te spelen.

Apple’s eigen kaartendienst

Zoals de geruchten al beweerden, Apple heeft haar eigen kaartendienst gelanceerd. Met volledige navigatie ondersteuning verwerkt in de app. Doordat Apple haar kaarten nu zelf ontwikkeld zal Siri makkelijker gebruik kunnen maken van de kaart- en navigatie functie.

iOS 6

Lees al het nieuws rondom iOS 6 naar aanleiding van het WWDC congres.

Categorie: Apple
Spotlights: Apple, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's