‘Wrist ID: Toekomstige Apple Watch herkent dragers aan hun pols’

Michel van 't Klaphek
4 september 2019, 8:57
2 min leestijd

Apple denkt erover na om ‘Wrist ID’ aan de Apple Watch toe te voegen. Hierdoor herkent het slimme horloge je aan de kenmerken van je pols. Ook onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid om het polsbandje uit te breiden met nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch Wrist ID op komst’

De meeste Apple-gebruikers zijn bekend met Touch ID en Face ID, oftewel de vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. De Apple Watch moet je vooralsnog ontgrendelen met een speciale code, of via de gekoppelde iPhone. Het lijkt erop dat dit in de toekomst niet meer nodig is. De Apple Watch zou namelijk Wrist ID krijgen: polsherkenning.

Apple Watch Wrist ID

Dat blijkt uit een onlangs opgedoken patent. Hierin wordt beschreven hoe de functie mogelijk gaat werken. Apple denkt eraan om een slim bandje te ontwikkelen, met daarin een sensor die tegen de huid aan zit en allerlei biometrische gegevens opslaat. Deze sensor kan de drager vervolgens herkennen aan de textuur en eigenschappen van de (pols)huid.

Ook beschrijft het patent dat de Apple Watch let op beharing, al is enigszins onduidelijk hoe dit precies gaat werken. Het voordeel van Wrist ID is echter duidelijk. Zodra je de smartwatch omdoet, wordt je herkend en hoef je geen pincode meer in te voeren, of een andere vorm van ontgrendeling te proberen.

Lees ook: Verleng de accuduur van je Apple Watch met deze 7 tips

Zelfcorrigerend polsbandje

Maar dat is niet alles. Apple heeft afgelopen week een tweede patent ingediend. Hieruit blijkt dat het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheid onderzoekt om het polsbandje uit te breiden met lampjes. Deze kunnen je bijvoorbeeld vertellen hoe lang je al aan het hardlopen bent, of wat je hartslag is.

Tot slot diende Apple een derde patent in. Hierin wordt beschreven hoe een zelfcorrigerend polsbandje werkt. Dit gemotoriseerde bandje wordt tijdens het sporten bijvoorbeeld automatisch strakker of losser, afhankelijk van wat je aan het doen bent. Apple schrijft dat het dragen van een Apple Watch hiermee aangenamer wordt.

Op 10 september vindt het iPhone 11-event plaats. Tijdens de keynote worden de drie 2019 iPhones onthuld. Ook krijgen we volgens geruchten meer te horen over de nieuwe functies van watchOS 6. Zo zou het slimme horloge je onder meer gaan bijstaan voor een betere nachtrust en is er een speciale Schooltime-modus voor in de klas onderweg.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen