Wozniak baalt van iPhone 7-koptelefooningang: ‘usb c is de toekomst’

Lars Paijmans
24 augustus 2016, 17:15
1 min leestijd
Wozniak baalt van iPhone 7-koptelefooningang: ‘usb c is de toekomst’

Steve Wozniak mag dan de mede-oprichter van Apple zijn, hij heeft weinig goede woorden over als het op het gebrek van de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 aankomt. “Met die beslissing jaagt Apple veel mensen tegen zich in het harnas.”

Lees verder na de advertentie.

Wozniak iPhone 7 interview

Apple onthult de iPhone 7 pas in september, maar over een ding lijkt iedereen het eens te zijn: het nieuwe toestel schrapt de traditionele 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons. In een gesprek met The Australian Financial Review zegt Wozniak het hier niet mee eens te zijn.

Wozniak iPhone 7

“Ik gebruik geen bluetooth, want heb een hekel aan draadloos. Bovendien klinkt bluetooth een stuk minder goed vergeleken met een traditionele kabel”, zo legt hij uit. “Pas als een opvolger van bluetooth een hogere bandbreedte en hogere kwaliteit heeft, zou ik draadloos gaan.”

Om dit soort klachten tegemoet te komen, zou Apple van plan zijn om een Lightning-koptelefoon in de doos van de iPhone 7 te stoppen. Een andere optie is een adapter, die je ook op de Lightning-poort aansluit.

‘Usb c is de toekomst’

Als het aan Steve Wozniak had gelegen, had hij de iPhone 7 liever uitgerust met een usb c-poort. Hiermee deelt hij de mening van Intel, die onlangs ook al aangaf dat deze poort beter is, ook voor koptelefoons. “Usb c is de toekomst. De Nexus 5X die ik gebruik gebruikt deze ook, en levert wat mij betreft een betere geluidskwaliteit af.

Dat Steve Wozniak zich ondanks zijn band met Apple negatief uitlaat over het bedrijf is overigens niet heel verwonderlijk. In het verleden heeft hij onder meer zijn onvrede uitgesproken over de Apple Watch, en ook Apple Music vond hij maar een verwarrend geheel.

Lees het laatste nieuws over Steve Wozniak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen