Waarom Steve Wozniak de Apple Watch geen nuttige wearable vindt

Lars Paijmans
18 april 2016, 10:40
2 min leestijd
Waarom Steve Wozniak de Apple Watch geen nuttige wearable vindt

Steve Wozniak mag de mede-oprichter van Apple zijn, het betekent niet dat hij louter positief is over de producten die het bedrijf maakt. Zo deed hij onlangs een boekje open over de Apple Watch, die hij nog steeds niet bepaald nuttig vindt.

Lees verder na de advertentie.

Wozniak: ‘Apple Watch is als een Bluetooth-headset’

Wozniak stak van wal tijdens het Future Transport Summit in Sydney, zo schrijft The Register. Hij vindt dat de hype rondom wearables snel voorbij zal zijn. Smartwatches zien er volgens hem te nerdy uit, en zelfs het Apple-logo kan daar geen verandering in brengen. Wozniak raadt de Apple Watch in zijn huidige staat daarom niet aan. “Mensen zeggen dat een product toch wel gekocht wordt als er een logootje van Apple op staat. Ik denk dat smartwatches meer nodig hebben dan dat.”

apple watch keynote

Volgens Wozniak zijn de smartwatches van nu te afhankelijk van de smartphone waar ze met bluetooth mee gekoppeld zijn, zodat ze de status van accessoire niet snel zullen overstijgen. Het frustreerde hem dan ook meerdere malen dat hij bar weinig met zijn Watch kon doen als hij zijn iPhone thuis had laten liggen.

In de tijd dat hij een Apple Watch gedragen heeft, heeft het slechts een paar ‘fijne momenten’ opgeleverd. Wat hem betreft is de Watch dan ook niet meer dan een Bluetooth-verbinding met je smartphone, net zoals een Bluetooth-headset dat ook is. “Bluetooth-headsets waren ook maar een week populair”, besluit Wozniak.

In het verleden heeft Steve Wozniak zich vaker negatief uitgesproken over Apple, het bedrijf dat hij samen met Steve Jobs oprichtte. Zo vond hij dat Apple drie jaar te laat kwam met de iPhone 6 en zat hij voor de onthulling van de Apple Watch al niet op een smartwatch van Apple te wachten. Ook vindt Wozniak dat de Apple Watch-lijn te complex is, wat vooral komt door de verschillende bandjes.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen