Waarom Wozniak denkt dat Apple niet de grote volgende hype uitbrengt

Lars Paijmans
30 mei 2017, 12:33
2 min leestijd
Waarom Wozniak denkt dat Apple niet de grote volgende hype uitbrengt

Als mede-oprichter van Apple, zou je denken dat Steve Wozniak positief is over het bedrijf uit Cupertino. Niets is minder waar: “Apple gaat the next big thing niet uitvinden.”

Waarom Wozniak Apple niet voorop zet

In een gesprek met Bloomberg spreekt Wozniak over de grote technologische innovaties van de komende jaren. Toen werd gevraagd welk bedrijf dit product op de markt zou brengen, werd Apple niet genoemd in het lijstje met kanshebbers. En daar zegt de mede-oprichter een goede reden voor te hebben.

Wozniak Apple

Volgens hem is Apple (net als Google en Microsoft) te groot geworden. “Kijk naar bedrijven als Facebook en Apple die de wereld veranderd hebben. Ze ontstonden door jonge mensen en kwamen niet voort uit grote ondernemingen.”

Hij benadrukt dat kleine bedrijven grotere risico’s durven te nemen en dat de oprichters alleen de producten maken die ze ook echt willen maken. “Er is geen sprake van verwatering van ideeën omdat meer mensen zich ermee bemoeien.”

‘Tesla is de grootste kanshebber

Hoewel Tesla inmiddels ook niet meer het kleinste bedrijf is, denkt Wozniak toch dat dit bedrijf er het beste voorstaat op het gebied van innovatie. “Ze stoppen enorm veel moeite in riskante dingen. Ik zet mijn geld in op Tesla”, aldus Wozniak. Hij stelt dat kunstmatige intelligentie en zelfrijdende auto’s grote invloed op onze levens gaan hebben in de komende vijf jaar. Niet zo gek dus dat hij Tesla op een voetstuk zet als het op innovatie aankomt.

Dit is lang niet de eerste keer dat de mede-oprichter van Apple geen blad voor de mond neemt om het bedrijf uit Cupertino af te vallen. Wat denk jij, is Apple te groot voor zijn eigen bestwil en staat het innovatie in de weg? Laat het ons weten in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Spotlights: Apple, Steve Wozniak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's