Woz: ‘Samenwerking tussen Apple en Google’

Roel van Hout
4 november 2013, 12:16
1 min leestijd
Woz: ‘Samenwerking tussen Apple en Google’

Steve Wozniak laat zich zo nu en dan horen over de koers van het bedrijf dat hij mede heeft opgericht. Zijn meest recente idee: Apple en Google zouden moeten samenwerken.

Lees verder na de advertentie.

De Woz, zoals hij door veel fans liefkozend wordt genoemd, werd door de BBC geïnterviewd. In Click, de technologie-rubriek van de Britse omroep, zei hij het volgende over Siri: ‘Soms zeg ik “Ga naar Joe’s Diner”, en dan weet [Siri] niet waar Joe’s Diner is. Meestal blijkt dat Android het wel weet.’

Apple en Google

Volgens Wozniak komt de superioriteit van Android op dit vlak voort uit het feit dat Android werkt met de zoekmachine van Google. Wozniak zei daarom ‘tot God te bidden dat Apple en Google in de toekomst samenwerken’. En daar bleef het niet bij: Woz prees bepaalde functionaliteiten van Samsung-toestellen, en stelde dat ‘Apple deze kon en zou gebruiken’.

Samenwerking Apple en Google gaat niet gebeuren

Het moge duidelijk zijn: Woz is een groot voorstander van grootschalige samenwerking in de technologie-industrie. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het hier ooit tot gaat komen, want alhoewel Apple bijvoorbeeld afhankelijk is van Samsung voor productie van de A7-processor in de iPhone 5S, bestrijden deze bedrijven elkaar tegelijkertijd ook in de rechtbank.

Tussen Apple en Google is er bovendien niet heel veel liefde, wat mogelijk het een en ander te maken heeft met uitspraken van Steve Jobs, die ooit stelde dat Apple al het geld in kas zou moeten gebruiken om Android te bestrijden.

Categorie: Apple
Spotlights: Apple, Google, Steve Wozniak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's