Placeholder
Redactie

Apple iPhone clamshell patentApple heeft al een tijdje geleden een patent aangevraagd voor een nieuw soort apparaat. Het heeft evenals de iPhone één groot aanraakscherm.

Daarnaast kun je ook een gedeelte uitklappen, en ook dat kan dan gebruikt worden als een soort aanraakscherm. De website UnwiredView.com heeft er nu met photoshop een mooi plaatje van gemaakt (zie hiernaast)

Het aanraakgedeelte van de Apple iPhone zit nu niet meer ingebouwd in het scherm, zoals in de iPhone/iPod Touch, maar zit er los voor. Als het apparaat dus dichtgeklapt is werkt het precies hetzelfde als de iPhone nu.

Als je het apparaat echter uitklapt wordt de andere kant van het doorzichtige ‘trackpad’ actief en krijg je daarop bijvoorbeeld een toetsenbord te zien. Ook zou je het aanraakgevoelige deel aan twee kanten tegelijk kunnen gebruiken. Je krijgt dan hele nieuwe toepassingen voor bijvoorbeeld 3D spellen.

Een ander idee uit de patentaanvraag is dat je met je vinger de cijfers van een nummer op het trackpad ‘tekent’ om een nummer te bellen. Het is natuurlijk de vraag wat de meerwaarde hiervan is. Een voordeel kan zijn dat het hele apparaat kleiner kan zijn, nadeel is dan natuurlijk dat je ook een kleiner scherm hebt om bijvoorbeeld films te kijken.

Uiteraard wordt lang niet elke patent aanvraag van Apple omgezet in een product, maar voor het zelfde geld is de Patent op Apple iPhone Clamshellvolgende iPhone toch een klapmodel. Een tekening uit de originele patent aanvraag:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.