Apple deelt Woning-app video op vernieuwde webpagina

Rutger Otto
2 maart 2017, 9:14
2 min leestijd
Apple deelt Woning-app video op vernieuwde webpagina

Apple heeft de website voor de Woning-app geüpdatet. De pagina heeft een nieuw design en toont met een filmpje wat je allemaal kan met slimme apparaten in huis.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe HomeKit webpagina

De internetpagina van de Woning-app heeft een make-over gekregen, althans, op de Amerikaanse website. In Nederland bestaat er geen aparte pagina voor de Woning-app die sinds iOS 10 op iPhone en iPad te gebruiken is. Nieuw op de Amerikaanse webpagina is onder meer het aangepaste design. Zo zijn er grotere afbeeldingen die duidelijker tonen wat je met de Woning-app in huis kunt doen. Hiermee ligt de pagina ook meer in lijn met de rest van de Apple-site.

woning-app

Nieuwe Woning-app video

Bovenaan de Woning-webpagina heeft Apple een nieuwe promotievideo toegevoegd. In 45 seconden toont het bedrijf hiermee functies van de app en laat het apparaten zien die met Woning werken. De video is gek genoeg niet op YouTube te vinden, waar Apple zijn filmpjes meestal uploadt, maar is vooralsnog alleen via de speler op de site te zien. Voordat je op afspelen klikt, zijn op de achtergrond alvast beelden uit de video te bekijken.

Het filmpje toont een dag in het leven van een HomeKit-gebruiker. Nadat de wekker gaat, wenst de hoofdrolspeelster Siri een goedemorgen. De spraakassistent van Apple zet vervolgens enkele slimme apparaten in werking: de ventilator aan het plafond gaat aan en het rolgordijn gaat omhoog. Daarna worden functies van de Woning-app getoond. Een scene in de app genaamd ‘Breakfast Time’ zorgt dat er koffie gezet wordt.

Als de vrouw het huis verlaat, bedient ze de thermostaat via de app en schakelt ze een scene in die het deurslot automatisch op slot draait, het licht uit doet en de gordijnen sluit.

Woning-app

Het bedrijf van Tim Cook werkt al jaren aan HomeKit, de oplossing om slimme apparaten in huis met Apple-producten te bedienen. Eind 2016 werd de Woning-app (of Home-app in het Engels) als nieuwe standaard-app geïntroduceerd in iOS 10. Deze app vormt het centrale punt om HomeKit-apparaten aan te sturen, te installeren en in groepen onder te verdelen. Woning is een simpele app, maar biedt ook geavanceerde opties voor gebruikers die de hele bediening in huis naar eigen wens willen aanpassen met bijvoorbeeld scenes. Dat zijn vooringestelde programma’s voor bepaalde momenten.

Lees het laatste nieuws over HomeKit

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen