Wint Apple de strijd om de standaard simkaart?
Redactie

De strijd om een nieuwe standaard voor Europese simkaarten is in alle hevigheid losgebarsten.  Gaat Apple de strijd om de simkaarten winnen? Of wordt er straks in je iPhone gebruikgemaakt van een standaard simkaart, die door Nokia of Motorola is ontwikkeld?

Nieuwe standaard in Europa

Het wordt tijd voor een nieuwe standaard met betrekking tot de simkaart. Apple is net als Nokia, Blackberry en Motorola bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen standaard. Voor Apple geldt dat er aan een kleine variant van de bestaande micro-simkaart is gewerkt, de zogenoemde iPhone nanosim. Maar ook de andere partijen hebben niet stilgezeten. Zij hebben eveneens een standaard ontwikkeld voor gebruik in smartphones, waarmee ruimte bespaard kan worden.

Stemming bepaalt de winnaar

Volgens de Financial Times maakt Apple de meeste kans op het winnen van de strijd. Apple heeft namelijk al steun van meerdere Europese providers. In dat geval zullen de verliezers licenties aan het bedrijf moeten voldoen. Overigens is Nokia met een aantal van 92 meeste stemmen de grootste partij. Apple doet er nu alles aan om snel meer dochterondernemingen uit Europa toe te voegen om op die manier meer stemmen te krijgen. Het aantal stemmen wordt namelijk toegekend aan de hand van de behaalde omzet van de bedrijven.

 

Volgende week zal de stemming over de nieuwe standaard voor een Europese simkaart plaatsvinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.