De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Deze winkels, apps en websites ondersteunen Apple Pay

Florence Peeters
11 juni 2019, 12:32
2 min leestijd
Deze winkels, apps en websites ondersteunen Apple Pay

Nu Apple Pay te gebruiken is, kun je meteen in een hoop (web)winkels terecht. In dit artikel geven we een overzicht van alle winkels en apps die Apple Pay als betaalmiddel accepteren.

Lees verder na de advertentie.

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Om met Apple Pay te kunnen betalen, dien je eerst Apple Pay te activeren zodat jouw betaalpas in de Wallet-app staat. Heb je dat gedaan, dan kun je met jouw Apple-apparaat op talloze plekken afrekenen. Apple Pay werkt namelijk met ieder pinapparaat dat contactloos betalen ondersteunt.

Tegenwoordig heeft bijna iedere winkel wel een pinautomaat dat contactloos betalen biedt. Apple heeft voor de vorm een lijst gepubliceerd op zijn website met ondersteunende winkels. Dit geeft je een idee van bij welke winkels je terecht kunt, hoewel dat er in werkelijkheid honderdduizenden zijn.

winkels accepteren Apple Pay

Je kunt per dag maximaal 2500 euro uitgeven via Apple Pay per rekening. Voor 16- of 17-jarigen ligt het maximumbedrag op 250 euro per rekening per dag. Het maakt hierbij niet uit of je in Nederland of elders bent, en of je online of contactloos betaalt.

In allerlei winkels vind je het Apple-logo bij de ingang of kassa, wat aangeeft dat betalen met Apple Pay mogelijk is. Zie je het icoontje van contactloos betalen staan, dan is dit ook al genoeg.

In de Kaarten-app op je iPhone, iPad of Mac kun je bij de informatie over winkels gemakkelijk zien of een vestiging Apple Pay accepteert. Door op een winkel te tikken en omhoog te vegen voor meer informatie, zie je bij ‘Handig om te weten’ staan dat een winkel Apple Pay ondersteunt.

In deze apps betaal je met Apple Pay

Naast fysieke winkels, is er ook een groot aantal apps waarin je snel en gemakkelijk afrekent met Apple Pay. De kans is groot dat dat aantal alleen maar toeneemt, aangezien de grote betaalprovider Mollie eerder al heeft aangekondigd Apple Pay te ondersteunen.

winkels accepteren Apple Pay

Bestel-apps als Thuisbezorgd en Deliveroo accepteren Apples betaalwijze, net als Pathé en Ticketswap bijvoorbeeld. Daarnaast bestel je vliegtickets met Apple Pay in de apps van KLM, Ryanair, Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl, BudgetAir.nl en Omio. Ook Flixbus ondersteunt Apple Pay, net als Hotel Tonight en Booking.com.

Elektronica of kleren schaf je met Apple Pay aan in de apps van Wehkamp, BCC, Coolblue, Adidas, Asos, Scotch & Soda en Omoda. Op de website van Apple vind je een handig overzicht van ondersteunende apps.

Lees het laatste nieuws over Apple Pay

Bron afbeelding: ING
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu