Windows Phone groeit explosiever dan iPhone in China
Redactie

In amper twee maanden tijd heeft Apple’s grote concurrent Microsoft met Windows Phone een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Windows Phone heeft na twee maanden al 7% marktaandeel, in verhouding met Apple is dit al 1% meer.

Dat laat Emerce weten naar aanleiding van een interview met Michel van der Bel, COO Greater China Region van Microsoft.

Windows Phone

Windows Phone heeft niet overal in de wereld zo’n makkelijke  start gehad. In veel landen sloeg het nieuwe systeem amper aan, de verkoopcijfers zijn tot nog toe minimaal te noemen.

Volgens van der Bel is er in China wel behoefte aan het veelzijdige systeem, hij verwacht dat, mede door de explosieve groei in China, het marktaandeel wereldwijd verder zal stijgen.

“Onze smartphone en pc-tablet zijn hybride, wat het geschikt maakt voor de consument, maar ook makkelijk in te voegen binnen een bestaande bedrijfsinfrastructuur”, aldus Michel van der Bel

Windows Phone heeft een aantal voordelen en de software is dan ook niet te vergelijken met de vorige versies van Windows Mobile. Toch zijn er wel degelijk achterstanden op de mobiele markt, het aantal apps die voor iOS en Android beschikbaar zijn is niet in verhouding met de applicaties die met Windows Phone compatible zijn.

“Daar hebben we inderdaad nog een slag te slaan. Momenteel werken er 2.500 mensen bij ons R&D-afdeling in China. Daar investeren we flink in” zegt van der Bel tegenover Emerce.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.