‘Een op de vier Windows-gebruikers overweegt overstap naar Mac’

Lars Paijmans
29 juni 2017, 12:01
1 min leestijd
‘Een op de vier Windows-gebruikers overweegt overstap naar Mac’

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een grote groep Windows-gebruikers dit half jaar nog de overstap naar een Mac overweegt. Het percentage bij de Mac ligt heel anders.

Een op de vier wil overstappen van Windows naar Mac

Verto Analytics voert regelmatig marktonderzoeken uit, dat deze keer over Mac- en Windows-gebruikers gaat. Zesduizend eigenaren van 18 jaar en ouder met een Windows-pc werden ondervraagd voor het onderzoek. Hieruit blijkt dat mensen met een jaarinkomen van 150.000 dollar de meeste interesse hebben in de overstap naar Mac.

In totaal zegt 25 procent binnen de komende zes maanden mogelijk een Mac te kopen. Dat aantal is opvallend, want Microsoft is momenteel bezig met een serieuze inhaalslag dankzij de stijlvolle Surface Pro en Surface Studio. In december zei Microsoft zelfs nog dat meer en meer mensen hun Mac verlieten, na teleurstelling over de 2016 MacBook Pro.

Windows naar Mac

Het verhaal aan de kant van de Mac is heel anders. 98 procent van de Mac-gebruikers zegt wederom een iMac of MacBook te kopen als hun volgende computer. Slechts 2 procent overweegt hier dus de overstap naar Windows.

Apple en de pro-gebruikers

Het onderzoek is een mooie aanwijzing dat de nieuwe aanpak van Apple voor de Mac zijn vruchten af begint te werpen. Een paar maanden geleden zette het bedrijf een zeldzame stap door alvast de plannen voor een nieuwe iMac en Mac Pro te onthullen. Deze verschijnen pas in het najaar, al vernieuwde Apple deze maand nog de iMac en MacBook-lijn met verbeterde modellen.

Een veelgehoorde klacht is dat Apple de professionele gebruikers de afgelopen jaren teveel genegeerd heeft. Met de iMac Pro en nieuwe Mac Pro hoopt Apple deze doelgroep nog voor het einde van het jaar tegemoet te komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Devices: iMac, Macbook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's