Op deze 3 manieren verbetert Microsoft de relatie tussen Windows en iOS

Erwin Vogelaar
11 mei 2017, 21:00
2 min leestijd
Op deze 3 manieren verbetert Microsoft de relatie tussen Windows en iOS

Microsoft probeert op verschillende manieren Windows 10 geschikter te maken voor iOS-gebruikers en iOS-ontwikkelaars. Op deze manieren komt Windows iOS tegemoet.

Lees verder na de advertentie.

Zo komt Windows iOS tegemoet

Ken je iemand met een Windows Phone? Die kans is niet heel groot, want Microsoft kan niet opboksen tegen iOS en Android op de smartphonemarkt. Daarom is het bedrijf nu druk bezig om zijn hoofdplatform Windows 10 beter te laten samenwerken met de grote mobiele platformen. Er zijn specifiek drie verschillende manieren waarop Windows en iOS dichterbij elkaar komen. Zowel voor gebruikers als app-makers. Deze veranderingen zijn aangekondigd tijdens de Microsofts Build-conferentie.

windows ios

1. Werken tussen Windows en iOS wordt gemakkelijker

Microsoft breidt zijn Microsoft Graph uit naar iOS en Android. Dit betekent dat gebruikers een taak op Windows kunnen starten en verder kunnen gaan op hun smartphone of tablet. Hier zijn tal van toepassingen voor te bedenken. Je bent bijvoorbeeld een formulier op je iPhone aan het invullen en gaat thuis verder op je Windows-computer. Je luistert muziek op je pc en luistert de playlist verder op je iPad.

Ook handig is dat de apparaten via Microsoft Graph een universeel klembord krijgen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in Windows 10 kopieert en op je iOS-apparaat plakt. Ook kun je een tijdlijn van je activiteiten op Windows inzien. Deze nieuwe functies van Microsoft Graph werken op apparaten waar assistent Cortana ook op te gebruiken is en lanceren met de Windows 10 Fall Creators Update later dit jaar. Apple heeft met Handoff en het universele klembord deze functies ook al, maar dit werkt alleen tussen een iPhone en Mac. Goed nieuws dus voor alle eigenaren van een Windows PC.

2. iTunes komt naar de Windows Store

Microsoft kondigt tevens aan dat iTunes voor het eind van het jaar in de Windows Store te vinden is. Deze versie zal dezelfde functionaliteiten bieden als de normale Windows-app. Het is belangrijk dat iTunes ook op de Windows Store verkrijgbaar is, want alleen dan is het programma te gebruiken met Windows 10 S. Dit is een versie van Windows 10 dat alleen Windows Store-apps kan draaien, bijvoorbeeld op Microsofts nieuwe Surface Laptop.

3. Ontwikkelaars kunnen nu iOS-apps in Windows maken

App-makers hebben geen Mac meer nodig om een iOS-app te bouwen en te testen. Dit is nu ook mogelijk met Windows 10 via de nieuwe preview-versie van de Xamarin Live Player. Om dit voor elkaar te krijgen moeten app-makers de Xamarin Live Player-app installeren op hun iOS-toestel en deze verbinden met hun pc via een qr-code.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen