Microsoft komt met tool om iOS-apps naar Windows over te zetten

Wouter Nijsen
7 augustus 2015, 13:59
1 min leestijd
Microsoft komt met tool om iOS-apps naar Windows over te zetten

Microsoft heeft Windows Bridge beschikbaar gemaakt voor iOS-ontwikkelaars. Dit is een tool waarmee iOS-apps overgezet kunnen worden naar het onlangs gelanceerde Windows 10.

Lees verder na de advertentie.

Windows Bridge

Sinds gisteravond is er een vroege versie van de Windows Bridge-tool beschikbaar voor ontwikkelaars. Windows Bridge werd in april tijdens een ontwikkelaarsconferentie aangekondigd en is sindsdien in ontwikkeling bij Microsoft. Met de tool kunnen iOS-apps relatief simpel worden aangepast, zodat ze draaien op Windows 10 en Windows 8.1. Bridge past de code van iOS-apps aan zodat deze compatibel is met het besturingssysteem van Microsoft.

Als gezegd is pas een vroege versie van Windows Bridge beschikbaar gemaakt. Hierdoor hebben ontwikkelaars nog geen toegang tot enkele functies en bevat de tool nog bugs. Microsoft maakt de tool echter beschikbaar om ‘m door ontwikkelaars te laten testen en de verschillende foutjes uit de software te halen. De uiteindelijke versie van Windows Bridge moet deze herfst verschijnen.

Beperkt app-aanbod

Een van de redenen waarom Microsoft iOS-ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om apps naar Windows over te zetten, is dat het app-aanbod van Windows nogal beperkt is. In zowel de App Store als Google Play zijn veel meer applicaties beschikbaar dan voor het Windows Phone-platform. Door ontwikkelaars iOS-apps gemakkelijk te laten overzetten, hoopt Microsoft relatief snel het app-aanbod te vergroten.

Windows Bridge
Het app-aanbod voor Windows Phone-gebruikers is al jaren een stuk kleiner.

Windows Bridge komt overigens ook beschikbaar voor Android, zodat ontwikkelaars van dit platform ook hun applicaties kunnen overzetten.

Bron: GitHub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu