Laatste bèta iOS 9 brengt slimme wifi-modus en kleine verbeteringen

Gijs Ettes
7 augustus 2015, 8:14
1 min leestijd
Laatste bèta iOS 9 brengt slimme wifi-modus en kleine verbeteringen

De laatste bètaversie van iOS 9 introduceert een interessante functie: als je ‘Wifi Assist’ inschakelt, zal je iPhone automatisch overschakelen naar je mobiele netwerkverbinding als de kwaliteit van de wifi-verbinding te slecht is.

Lees verder na de advertentie.

Wifi Assist in iOS 9

Als je wifi op je iPhone hebt ingeschakeld, heeft het toestel de vervelende neiging om ook verbinding te zoeken met netwerken die eigenlijk een te slechte verbinding hebben om data te synchroniseren of te surfen. Daar heeft Apple in de laatste bètaversie van iOS 9 iets op gevonden met Wifi Assist. Deze functie, die is te vinden via ‘Instellingen > Mobiel netwerk’ zorgt ervoor dat je toestel sneller overschakelt naar 3G of 4G als de wifi-verbinding niet goed werkt. Een vergelijkbare functie is ook op Android te vinden, al melden sommige gebruikers dat deze niet altijd naar behoren werkt.

wifi assist ios 9

De bèta van iOS 9 brengt ook kleine verbeteringen voor de interface van CarPlay (grotere albumhoezen en een likeknop voor muziek), verschillende nieuwe achtergronden voor het homescreen, een ‘Shuffle alles’-knop in de Muziek-app, kleine verbeteringen voor het keyboard en Siri, en een iets andere look voor de Activiteiten-app. Als je de publieke bèta van iOS 9 al draait, kun je nu updaten en bekijken wat er precies is veranderd.

De uiteindelijke release van iOS 9 vindt deze herfst plaats. De nieuwe iOS-versie zal dan beschikbaar worden voor de iPhone 4S/5/5C/5S/6/6 Plus, iPod touch 5e/6e generatie, iPad Mini 1/2/3, iPad Air en iPad Air 2 en de iPad 2/3e generatie/4e generatie.

Het laatste nieuws over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen