Third-party widgets mogelijk – eerste widget is een feit
Redactie

Één van de dingen die Scott Forstall als nieuwe functie in iOS 5 aankondigde was het vernieuwde notificatiesysteem. De notificaties staan overzichtelijk in het lockscreen en zijn ook te zien als je naar beneden sleept over de taakbalk. In dit scherm zijn twee widgets te zien: Aandelen en Weer. Apple heeft niet duidelijk gemaakt of  er een API komt zodat ontwikkelaars er zelf widgets voor kunnen maken, hoewel het wel mogelijk is.

Ontwikkelaar Will Homer heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een widget toe te voegen aan het berichtencentrum. Er staan alleen de woorden “Hello World” in maar dit toont aan dat er ook andere dingen mee gemaakt kunnen worden. Volgens ontwikkelaar Chronic doe je dit door een “custom view interface” toe te voegen aan het bulletinboard als een plugin. Bulletinboard is de naam die Apple geeft aan het notificatiesysteem.

Eerste widget is een feit

Nadat de jailbreak voor iOS 5 gisteren uitkwam zijn ontwikkelaars aan de slag gegaan om een widget te maken voor het berichtencentrum. UISettings is de eerste widget die het daglicht ziet. Deze tweak is al lange tijd verkrijgbaar in Cydia en is volledig opnieuw geschreven als widget. Met UISettings kan je snel WiFi en Bluetooth in- en uitschakelen en de helderheid van het scherm regelen.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.