Wibbitz: al het nieuws in video’s op je iPhone
Roel van Hout

Hou je niet zo van lezen op het relatief kleine scherm van je iPhone? Geen nood, je kunt het nieuws ook aan je laten voorlezen met Wibbitz.

De gratis app Wibbitz maakt een nieuwssamenvatting op basis van geschreven nieuwsberichten van grote nieuwsproducenten als FOX, CNN, BBC en Huffington Post.

De app laat de afbeeldingen in de tekst door het beeld bewegen, daarmee een video-item suggererend, terwijl een computer-gegenereerde stem de tekst voorleest. Items duren niet langer dan twee minuten, wat Wibbitz uitermate geschikt maakt voor gebruik onderweg. Zie onderstaande video voor een voorbeeld van een Wibbitz-item.

Het is op het eerste gezicht niet meer dan een veredelde diashow, maar soms zitten er leuke visuele effecten tussen de plaatjes door die Wibbitz boven de middelmaat uit tillen.

Wibbitz laat je categorieën toevoegen

Je kunt helaas zelf (nog) geen nieuwsbronnen toevoegen aan de app, maar volgens de ontwikkelaar wordt daar wel aan gewerkt. Wel kun je zelf de nieuwscategorieën beheren. Standaard staan ‘Top News’, ‘Markets Overview’ en ‘Technology’ ingesteld, maar je kunt daar bijvoorbeeld ‘Politics’ of ‘Sports’ aan toevoegen.

Voor de duidelijkheid: Wibbitz is Engelstalig, en het ziet er niet naar uit dat je op korte termijn ondersteuning voor Nederlands en/of Nederlands nieuws kunt verwachten. Wibbitz is daarmee vooral geschikt voor het volgen van groot buitenlands nieuws. Heb je echter geen probleem met het ontbreken van lokaal nieuws, dan is deze mooie en gratis app zeker iets voor jou.

[appimg 599512980]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.