De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘WhatsApp krijgt verbeterde zoekfunctie voor foto’s, video’s en meer’

Lars Paijmans
27 februari 2019, 11:03
1 min leestijd
‘WhatsApp krijgt verbeterde zoekfunctie voor foto’s, video’s en meer’

Hoe langer je WhatsApp gebruikt, hoe groter de hoeveelheid berichten, foto’s en video’s die je verstuurt en ontvangt. Een nieuwe WhatsApp zoekfunctie moet deze berichtengeschiedenis overzichtelijk gaan maken.

Nieuwe WhatsApp zoekfunctie vooral een stuk slimmer

WABetainfo ontdekte de nieuwe functie, die spoedig getest wordt en daarna voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar komt. De Advanced Search-functie gaat de huidige zoekfunctie in de app vervangen en wordt vooral een stuk slimmer en overzichtelijker.

WhatsApp zoekfunctie

Op een screenshot is te zien hoe je met de functie gemakkelijk meerdere soorten bestanden en berichten kunt doorzoeken. Met de huidige zoekfunctie kun je gesprekken wel doorzoeken, maar werkt de algemene zoekfunctie alleen voor tekstberichten. Om een foto op te vragen zul je eerst een specifiek gesprek moeten kiezen waar de foto in gedeeld is.

De nieuwe WhatsApp zoekfunctie maakt de functie veel nuttiger voor het zoeken naar foto’s, gifs, video’s documenten, links en audiobestanden door op de bijbehorende icoontjes te tikken. Je doorzoekt op die manier al je chats tegelijk.

WhatsApp zoekfunctie

Snel toegang tot al je afbeeldingen

Zodra je bijvoorbeeld op het foto-icoontje tikt verschijnen alle berichten die een afbeelding bevatten. Daarna kun je deze zoekopdracht verfijnen door iets anders in de zoekbalk te zetten. De functie werkt hetzelfde voor alle andere bestandstypen. Daarnaast onthoudt de functie je recente zoekopdrachten, zodat je deze snel nog een keer kunt uitvoeren.

Volgens WABetainfo werkt WhatsApp ook hard aan een Dark Mode voor de app, een langverwachte functie die de hele app in een donker jasje steekt. Wanneer deze naar WhatsApp komt is nog niet duidelijk, al zou Apple ook voor iOS 13 een dergelijke donkere modus overwegen, wat mooi uitkomt als de functie er rond september zou zijn.

Lees ook: Zo beveilig je WhatsApp met Touch ID of Face ID in 4 stappen

Bron: WABetainfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu